Alouise

Pop / Rock

Fre 29 Jun KL 21:00 EntrÉ 50 kr
Billetter sælges i døren.

Sidste koncert inden sommerferien på Krudttønden. Alouise med sit fantastiske band, Kim Zorde, Sune Lyster (fra DK Rocks m.fl.) samt Ander Pedersen (AnneDorte Michelsen, Anne Linnet m.fl).

Udsædvanlig dansk pige bag nyt album
Når hun sidder og hekser bag mixerpulten i sit lydstudie på Frederiksberg, hedder hun Louise Nipper. Når hun stiller på den anden side af glasruden, forvandler hun sig til Alouise - der nu er klar med cd'en "Go on and judge!"
Som elleveårig skrev hun en jingle til Jolly Cola - og vandt en åben sportsvogn. Lige siden har Alouise levet med på begge sider af mixerpulten. Først som nysgerrigt og musikalsk barn, der indspillede egne numre i sin fars
lydstudie. Derefter som Danmarks eneste kvindelige tekniker med eget studie. Og nu også som en markant sangskriver med hjertet.
"Go on and judge!" er Louises anden solo udgivelse efter cd'en "A'louise" i 2005. På "Go on and judge!" har Alouise fundet sit speciale i den fortællende singer/songwriter-stil, hvor ikke mindst ordene fylder meget. Musikken er iørefaldende, men ikke højtråbende pop. Håndspillet musik på hovedsagligt akustiske instrumenter som harmonium, würlitzer, guitar, dobro, pedel steel m.m. Der er kælet for detaljerne så instrumenterne og produktionen i høj grad underbygger historien hver sang til at fremstå som en kortfilm. En bevidst afdæmpet og nærværende produktion, som giver lytterne en følelse hele bandet står inde i højtaleren og spiller for dem.

Sin egen tekniker
Louise har været sin egen lydtekniker på indspilningen af "Go on and judge!". Selvfølgelig. Hun har nemlig sit eget Soundscape Studio, som hun har drevet fulltime , siden hun som 20-årig overtog det fra sin far. Hun har bl.a. indspillet Claus Hempler, Carpark North, The Breakers, Billy Cross og Xenia Lach-Nielsen. I foråret lagde hun studie til indspilningerne af Ninas sange - med Pia Scharling og Povl Dissing - og lavede så også lige sin egen plade efter fyraften.
- Det har klart sine fordele, at have sit eget studie og være sin egen tekniker. Men også sine naturlige bagsider, Louise, der f.eks. under indsyngningen af vokaler måtte løbe frem og tilbage mellem monitorrummet og vokalboksen.

Louise var klar over, at hun skulle have en anden til at mixe pladen, så hun testede 5 forskellige før hun stødte ind i ham, som hun følte kunne bidrage med det touch, hun gerne ville have. Det blev Lars Nissen, og ham holdt hun fast Kate Bushs tekniker og medproducer Del Palmer også meldte sig på banen midt i processen. Han havde hørt Louises gennem en fælles bekendt i London og ville gerne være med til at sætte sit præg på den.
- Det var naturligvis smigrende, men jeg endte med at holde fast i Lars, fordi jeg vidste, at han ville færdiggøre pladen som jeg havde forstillet mig den, fortæller Louise.

Louise Nipper er på alle måder en bemærkelsesværdig pige. For uden at have mere end fuldtidsarbejde som tekniker, hun altså også overskuddet til at skrive og udgive sine egne sange, har en forholdsvis omfattende koncertvirksomhed, for nylig bachelor i religion og retorik. Om det sidste siger hun selv, nærmest lidt bagatelliserende:
- Jeg havde brug for at opleve noget helt andet og finde et forum, hvor jeg ikke skulle vide alt på forhånd. Hvad jeg skal det til, ved jeg ikke, men det har i hvert fald givet nyt stof til mine tekster.

Læs mere på www.alouise.dk, www.myspace.com/alouisdk og tjek Alouises studie på www.soundscapestudio.dk