Arkiv

Print

Vestre Jazzværk

Østerbro Jazzklub

Lør 06 Sep KL 20:30 EntrÉ 80 KR / MEDL 50 kr
Billetter sælges i døren.


Vestre Jazzværk har siden midten af 70'erne været et at de mest veletablerede og velspillende danske orkestre inden for den traditionelle jazz, og orkestret nyder stor anerkendelse såvel på den danske som den udenlandske jazzscene. Orkestret er opstået af Storyville Stompers, som i begyndelsen af 70'erne blev dannet i Ribe. Efter er reorganisering skiftede orkestret i 1977 navn til Vestre Jazzværk.

Vestre Jazzværk læner sig ikke op ad bestemte forbilleder og stilarter. Inspirationen hentes fra flere forskellige kilder i den klassiske jazz. Jazzklassikerne tilsættes en god portion af de seks musikeres personlighed og erfaring gennem 40-50 år som aktive jazzmusikere, og det kommer der pågående, veltilberedt og swingende traditionel jazz ud af, som man både kan lytte og danse til.

Orkestret slog igennem internationalt i 1982, da Vestre Jazzværk vandt både orkesterprisen og solistprisen i en konkurrence for amatørmusikere i Dunkerque, Frankrig. I 1989 blev orkestret æresborgere i jazzens fødeby, New Orleans.

Siden har Vestre Jazzværk modtaget flere fornemme priser i ind- og udland. Vestre Jazzværk har spillet på utallige festivaler, jazzrestauranter og i jazzklubber både i Danmark, Europa og USA, og har også spillet til Riverboat Shuffle på Mississippis eneste dampdrevne hjuldamper, Natchez.

Besætning:
Poul Erik Philipsen, bas
Hans Rømer, trommer
Tom Nissen, banjo
Poul Schmidt, trombone
Aage Jespersen, trompet
Ole Weibel, klarinet