Arkiv

Print

AFLYST + AFLYST + AFLYST
Astrozub & Sidse Holte

Dobbeltkoncert

Tor 14 Nov KL 20:00 EntrÉ 60 kr DETTE ARRANGEMENT ER DESVÆRRE AFLYST.
Billetter sælges i døren.


Dobbeltkoncert med AstroZub og Sidse Holte (Monkey Cup Dress)
Til denne unikke dobbeltkoncert mødes bandet AstroZub og Sidse Holte fra Monkey Cup Dress. De byder inden for til et eksperimenterende, melodisk og musikalsk dragende univers. Udover at præsentere deres materiale, akkompagnerer de hinanden i spændet mellem instrumentale og vokale passager. Hver har de deres særegne lyd, men denne aften på Krudttønden vil vokal, strengeinstrumenter, træblæs m.m. finde sammen i et nyt og intenst mix. AstroZub og Sidse har dertil udvekslet udvalgte kompositioner, som vil få særlig urpræmiere på Krudttønden.

AstroZub
Celestial folk fra mælkevejens fortabte spillemænd.

Hvor stjernestøvets klang rammes af ekkoer fra venusbjergene findes et særegent instrumentalt udtryk med en ny personlig sound - et melodisk og klangligt eksperiment. Kombinationen af pedal steel, klarinet, mandolin og kontrabas er et nyt bud på, hvordan den gode melodi - genre underordnet - skal høres. Det er sårbart, søgende og aparte, men præget af stor vellyd og smukke melodiske kompositioner. Med vægtløse melodier, håndspillede loops og den unikke instrumentation skaber AstroZub sin helt egen sound.

Temaer væver sig ind og ud af hinandens baner med en instrumentation der giver dimensioner og dybde. Celestial Folk, kunne man kalde det. Andre mener bare, at alle taxachauffører i København burde køre rundt med AstroZub på anlægget - til gavn for trafikken og kunderne...

Orkestrets pedal steel guitarist Maggie Bjorklund turnérer pt. med Jack White og har en karriere som sideman og solist kørende i USA. Udgav som solist 'Coming Home' i 2011, hvor bl.a. Calexico medvirker. Mandolinspiller Kim Nyberg og klarinettist Rasmus Krøyer var begge nominerede til en DMA Folk i 2012; Kim Nyberg som årets komponist, Rasmus Krøyer som årets instrumentalist. Begge for 'AstroZub'. De huserer desuden i orkestrene Afenginn og Dánjal.

Line-up:
Margrethe Björklund: Pedal Steel
Kim Nyberg: Mandolin
Rasmus Krøyer: Klarinet
Jens Chemnitz: Kontrabas


Sidse Holte har som korsanger og perkussionist gennem tiden samarbejdet med mange solister og bands, live og på indspilninger: Randi Laubek, Niels Skousen, Danjal, A Kid Hereafter m.fl. De seneste 6 år har hun dannet musikalsk par med Line Felding (CODY) med duoen Monkey Cup Dress. Denne aften står Sidse Holte på egne ben med præsentation af endnu ikke udgivet solomateriale. Stilen er inspireret af amerikansk og nordisk folk-tradition, yderst smuk og vedkommende, og vokalen er fyldt med inderlighed, dybde og en fortælleevne, der rører publikum. Sættet har før været præsenteret i samarbejde med Gustaf Ljunggren.
Med Monkey Cup Dress har Sidse Holte været yderst aktiv på den danske livescene og har bl.a. spillet på SPOT, Copenhagen Jazz Festival, og været support for danske Murder på en tidligere Danmarksturne. De har desuden optrådt sammen med bands som I Got You On Tape, Fallulah, Sleep Party People og WhoMadeWho i Copenhagen X-Sessions, et samarbejde mellem Roskilde Festival og Sony Ericsson.