Arkiv

Print

Culture Rumble

CPH SLUP

Lør 27 Okt KL 13:00 Fri entrÉ
Culture Rumble

Vi ønsker at skabe en event, som skal være startskuddet og anledningen til at starte et kulturelt udvekslingssamarbejde. En begyndelsen på en ny kulturel identitet for Østerbro. Vi vil skabe en identitet for Østerbro som værende kulturel fanebære og som ambassadør for udvidelse af kulturel horisont samt skabelsen af ny.

I Etiopien har der netop været en fotokonkurrence, hvoraf de 30 bedste billeder blev udstillet. En konkurrence arrangeret af "Addis Rumble", en dansk organisation i Etiopien. Billederne er taget af etiopiske amatørfotografer og motiverne varierer, dog med den fællesnævner, at de viser Etiopien og dets kultur, gennem lokalbefolkningens øjne. Hovedtemaet for billederne er "Movement", som fotograferne frit kunne fortolke.

Amatørfotografer i København fået til opgave at tage billeder, ud fra de samme retningslinjer som i den etiopiske fotokonkurrence. For derigennem at portrættere København og dansk kultur.

Vi ønsker, i samarbejde med "Kultur Østerbro", at skabe en event på Østerbro, hvor de danske og etiopiske billeder udstilles. Dette for at vise to vidt forskellige kulture, portrætteret ud fra de samme retningslinjer. Vi ønsker at vise de kontraster og ligheder der er mellem disse to kulture. Til denne event ønsker vi, udover at vise fotografi erne, at skabe et "kulturelt univers". Der skal serveres etiopisk mad og musik. Omvendt skal der også serveres dansk mad, og være dansk musik. Dette for at skabe en oplevelse der understøtter fotografi erne og berører flere sanser og derved skaber en kulturel oplevelse på flere fronter.

I samarbejde med Addis Rumble skal denne event også afholdes i Etiopien. Derved får Østerbro muligheden for at skabe en kulturel udvekslingsaftale. Denne event og udveksling af kultur med Etiopien, skal være startskuddet til at Østerbro skal lave samarbejder med en lang række andre lande. Derved får Østerbro og København muligheden for at opleve anderledes kulture og få eksponeret deres egen kultur i andre lande. Vi ønsker at skabe en identitet for Østerbro som "kultur ambassadør", i det de skal formidle kulture og samtidig vise egen kultur i andre lande.

Denne event giver Østerbro en unik mulighed for at blive "kultur ambassadør" for derigennem at give Københavns borgere et indblik i kontrasterne og lighederne mellem kulture. Østerbro får muligheden for at skabe en stærk og bredtfavnende kulturprofi l i Danmark, såvel som udenlands.