Arkiv

Print

Makiko Hirabayashi,
Marilyn Mazur, Klavs Hovman

Copenhagen Jazzfestival 2010

Søn 11 Jul KL 16:00 EntrÉ 120 kr
Billetter sælges gennem Billetnet.dk


Makiko Hirabayashi Trio

Makiko Hirabayashi (p) Klavs Hovman (b) Marilyn Mazur (dr, perc)

Den japanske pianist og komponist Makiko Hirabayashi kan beskrives som et godt eksempel på den kosmopolitiske musiker i dagens multikulturelle jazz. Hun er født i Tokyo, opvokset i Hong Kong, uddannet i Boston, USA, og har siden 1990 boet i Danmark.

Hun har i sit professionelle virke haft det frugtbare musikalske Danmark som udgangspunkt, og har aldrig ladet sig begrænse af snævre genrebeskrivelser, men både gjort sig bemærket i utallige jazz såvel som verdensmusikalske sammenhænge. I 2001, var tiden inde til at forfølge sine egne ambitioner som kunstner, og hun dannede sin trio med perkussionist og trommeslager, Marilyn Mazur (Miles Davis 85-89, Jan Garbarek 91-05) og bassisten Klavs Hovman.

I 2006 blev trioens første album "Makiko" udgivet på det tyske pladeselskab Enja, og høstede positive anmeldelser overalt. Siden har de turneret Danmark tyndt, og givet koncerter i Sverige, Tyskland og Østrig. Trioens andet album, "Hide And Seek" blev udgivet i 2009 (Enja) og vandt Jazz Audio Disk Award 2009 og Jazz Melody Award 2009 i Jazz Critique Magazine, Japan.

Oplevelsen beskrives som "...... et dybt integreret, uhyre levende triospil, hvor Hirabayashis piano, Hovmans bas og Mazurs slagtøj optræder som tre fuldt ud ligeberettigede faktorer." (Boris Rabinowitsch, Jazz Special)

Den lysende luftighed er et væsentligt element i trioens udsøgte klangverden som henter inspirationer både fra klassisk musik, etnisk musik fra Østen og det nordiske tonesprog. Musikken er også fyldt med overraskelser, intensitet, og energi.