Arkiv

Print

Carsten Dahl
og Christina Dahl Duo

Copenhagen Jazzfestival 2010

Ons 07 Jul KL 20:00 EntrÉ 90 kr
Billetter sælges gennem Billetnet.dk


Christina Dahl (sax) / Carsten Dahl (piano)

To af landets største jazzbegavelser, Christina Dahl og Carsten Dahl, har for længst befundet sig som en af Danmarks stærkeste og smukkeste konstellationer. De har turneret verden rundt, spillet og indspillet med nogle af de dygtigste jazzmusikere i såvel Danmark som udlandet. Begge har modtaget talrige priser, herunder den fornemme Ben Webster Pris.

Carsten Dahl er af flere anmeldere udråbt som en af de bedste jazzpianister i Europa.

Christina Dahl har, både som tenor- og sopransaxofonist og ikke mindst igennem sit virke som komponist, givet anmelderne anledning til at finde sprogets smukkeste gloser frem.

Smukke temaer, standards i nye forklædninger, nordiske og mere frit svævende fælles improvisationer. Sammenlagt en lyd der er præget af dyb og ægte kærlighed til musikken.

Sammenspillet imellem de to musikere er afbalanceret, udforskende, uforudsigeligt og utæmmet. Musikken skaber en fortættet stemning med en sjælden ro og samtidigt fyldt af kontraster. Det kan være vanskeligt at skelne imellem det spontant improviseret og det fast tilrettelagte. Dette vidner om i hvor høj grad musikken hviler i sig selv. Igennem Christina & Carstens musik skabes en intim atmosfære, der er levende og fuld af nærvær.

Christina & Carsten har indspillet CDén; "Lys på himlen", Dacapo, 2002.
Yderligere information samt fotos om og med Christina & Carsten findes på; www.christinadahl.dk & www.carstendahl.dk