Arkiv

Print

Carsten Dahl Experience

Copenhagen Jazzfestival 2013

Tor 11 Jul KL 20:00 EntrÉ 150 kr release koncert
Billetter sælges gennem Billetnet.dk

Så er trilogien fuldført med udgivelsen af REVÉRENTIA - som releases ved CARSTEN DAHL EXPERIENCE koncert under Copenhagen Jazz Festival i Krudttønden torsdag den 11. juli kl. 20.00

DR K er på pletten for at optage koncerten til udsendelse senere på sommeren, men gå ikke glip af at opleve CARSTEN DAHL EXPERIENCE live!


Carsten Dahl
Carsten Dahl har spillet sig op i verdenseliten af jazzpianister. Hans diskografi er imponerende og afspejler hans store spændvidde, både i de over 20 udgivelser i eget navn og de utallige hvor han assisterer. Blandt højdepunkterne i karrieren er trioerne med Arild Andersen/Patrice Heral, Lennart Ginman/Thomas Blachman og Alex Riel/Mads Vinding, men hans soloudgivelser hører også til blandt de absolutte perler.

Nu har Carsten sammensat sit nye drømmeensemble, som optræder både som trio og som kvartet. De kan høres på den nyudgivne cd "Humilitas" fra Storyville.

Ud over Carsten selv ved flyglet består gruppen af Jesper Zeuthen (sax), Nils Bo Davidsen (bas) og Stefan Pasborg (trommer).

Carsten Dahl Experience gav deres første concert I Copenhagen Jazzhouse i 2007. Carstens drømmehold skaber, hvad han selv kalder "en spirituel, lyrisk og åben musik", hvor ideerne og dermed musikken kommer til at flyve. Hans valg, at gå i denne retning skal ses som et dybtfølt det ønske at få manifesteret retten til at forblive fri og kreativ i sin musiceren. Skabe fortællinger i nuet. Med andre ord en musik som lægger klart afstand til faste former og stramme konventioner.

I denne ekspressive kvartet- og trioform finder lytteren bølger af puls, smukke temaer, betydningsfulde pauser og passager af heftigt kaos. Sammenspillet er telepatisk, musikken er dejlig uforudsigelig, og fremførelsen og skabertrangen er på det absolute topniveau.