Arkiv

Print

Yellowbellies
+ Chasing Grace

Fre 13 Sep KL 21:00 EntrÉ 100 kr

YELLOWBELLIES udfordrer finanskrise, arbejdsløshed og kliniske lykkepiller med det nye album "Daylight Savings", der er smækfyldt med solenergi, popvitaminer og slidstærke melodier. YELLOWBELLIES, der huskes for ørehængere som "Curly Kiss", "Milkman" og "Sushi & Champagne", er efter 10 års tavshed tilbage med en samling velsmurte sange, der vil få dig til at smide bekymringerne for en stund.

I de solbeskinnede debutdage i 1997 spillede YELLOWBELLIES for Bill Clinton i København og fyldte adskillige sommersvimle festivalscener landet over. Siden da har kvinder, børn og troløse pladeselskaber på forskellig vis lagt beslag på bandets tid og kreativitet - indtil nu.

Det aktuelle album "Daylight Savings" har fundet sin færdige form i en tålmodig og grundig sangskriverproces, hvor der er kælet for klangene og pudset på harmonierne. Resultatet er en voksen, tidløs og håndspillet popplade af en sjældent stærk karat.

"Vores sange skal ses som en ekstra gylden time midt i en presset tid. Sæt musikken på, og glem problemerne for en stund. Stil dit mentale ur en time frem, og hent lyset ned," siger Søren Esben Hansen, som er sanger og tekstforfatter i YELLOWBELLIES.

Det københavnske band er stadig bygget op omkring Søren Esben Hansens kendetegnende bariton vokal og Brian Aakjær Grimstrups karakteristiske akustiske guitar. Det samme gælder det ihærdige og loyale sangskriverfællesskab, som de to høje herrer startede i 1995 og stadig lever videre i kombinationen af singer- & songwriter-traditionens fortællinger, popmusikkens svimlende omkvæd og rockens fasthed. "Daylight Savings" består af 10 sange, der kredser omkring kærligheden til kvinden og længslen efter at forløse drømmene.

Se mere på: www.yellowbellies.dk


Chasing Grace
Kreativ målrettethed har fået det danske band til at sprudle af produktivitet. Det nye dobbeltalbums numre er skitseret på en ødegård i Sverige, finpudset i et sommerhus i Vestsjælland, formet af amerikansk folk/country og har en klangbund af skandinavisk melankoli.

Dobbeltalbummet "II", der udkom den 18. marts, byder således på det bedste fra to forskellige lejre: singer/songwriter/pop og americana/country. Albummets første plade "Shine" er viet til den mere følsomme og poppede side, og plade nummer to "Dust" tager lytteren til et støvet americana-univers.

Michael Lund, forsanger og guitarist i Chasing Grace fortæller: "I albummets tidlige fase stod det os klart, at vi bevægede os i to retninger. Vi ønskede at arbejde videre med begge udtryk og valgte derfor at skabe et dobbeltalbum, hvor hver plade er dedikeret til hver sin genre. Det har resulteret i et mere formfuldendt og homogent Chasing Grace, end nogensinde."

I september 2012 udkom 1. single "My Heart is a Hideaway", i januar 2013 kom 2. single "Dear Diary", og d. 18. marts 2013 udkom så hele albummet. "Mexico" er den netop udsendte 3. single; et støvet Desperado-familiedrama med et sejt og tungt svingende groove. Ægte americana-stemning.

DR P4 har taget rigtigt godt imod de tre singler, og har siden udgivelsen haft dem i "HOT" rotation. Sangene og albummet har fået pæne ord med på vejen, bl.a. af Alex Nyborg Madsen i hans program "Madsen".

Chasing Grace har eksisteret siden 2010, og udsendte i 2011 det første album "Chasing Grace". Det blev fulgt op med succesfuld tour og tre singler på P4. Bandet består af: Michael Lund (sang og guitar), Lars Rahbek Andresen (keyboard) og Johannes Gissel (trommer). Derudover medvirker bl.a. Jesper Edvardsen (bas), Mikkel Grue (lap steel, pedal steel, dobro) og Jane Clark (violin).