Arkiv

Print

Effy & Eliten
feat. Henrik Strube

rock

Fre 04 Okt KL 21:00 EntrÉ 90 kr
EFFY & ELITEN
Tilbage til rødderne.

I foråret 1988 udkom EFFY & ELITENs debutalbum INGEN VEJ TILBAGE - i disse dage udkommer bandets 5 album UNDERVEJS, og det skal markeres og for EFFY & ELITEN kan det kun gøres på en måde, ved at spille koncerter.

Inden debuten kom på gaden i 88, havde bandet tilbragt 3 år som hidsigt turnerende, det kunne nemlig lade sig gøre i midtfirserne, at turnere landet tyndt uden at have udgivet plader (det var også noget man havde dengang), været i talentshows eller have fået millioner af hits på hjemmesider.
Hårdt arbejde, gode sange og et stadigt stigende antal tilskuere til de mange koncerter var vejen frem.

Da albummet så kom, så udeblev reaktionerne heller ikke, "Stjerneskuddet - der er rock i danmark igen" brølede en ung Steffen Jungersen i sin anmeldelse, "Effy er det mest kær- og velkomne der er sket i dansk rock i årevis" mente Peter Nørgaard i Ekstra-Bladet. Jakob Levinsen skrev i det forlængst hedengange magasin MM (hvor Effy prydede forsiden) - at han" ikke kunne komme i tanke om en debut der havde glædet ham så meget som denne" Forfatteren Erik Thygesen gik så vidt i Levende Billeder at kalde det "stor kunst og nyskabende dansk rock".

Nu er der så kommet et 5 album og stil, attitude og talent er sådan set intakt. Bandet byder stadig på en stilsikker og traditionsbevidst rock, der med gode melodier og en infamt tæt sammenspil, selv 28 år efter bandet blev dannet, stadig lyder som om de mener det og kan lide det de laver.

Når nu lejligheden bød sig, nyt album, 25 år siden det første, så var det da lige for:
Spil de nye sange, spil en masse af de gamle og inde i midten af koncerten, spil hele debutalbummet, fra ende til anden i de stramme arrangementer bandets producer Finn Olafsson havde arbejdet så intenst sammen med dem om - det der resulterede i de flotte anmeldelser, masser af radio og tv og koncerter overalt i landet - i mange år fremover.

Turneen der fulgte op på debuten sluttede i øvrigt med en gæsteoptræden af bandets ven og åndsfælle HENRIK STRUBE - og da man ikke kan gentage en god ting for tit, så gør vi lige det igen den 4. oktober 2013 i Krudttønden på Østerbro, Henrik kommer og giver en række af sine store sange, sammen med E FFY OG ELITEN 24 år og 305 dage efter det skete sidst

Effy & Eliten anno 2013 er:
Effy sang, guitar, mundharpe
Ole Larsen guitar
Erik Damgaard bas
Lars Jensen keyboards
Anders Hvidberg trommer
Gull-Mai Friis kor og percussion