Arkiv

Print

Jazz Five

Østerbro Jazzklub

Lør 22 Mar KL 20:30 EntrÉ 80 KR / MEDL 50 kr
Billetter sælges i døren.


Jazz Five tager sit publikum til fest i nutidens New Orleans og leverer et unikt show med boogie, blues, jive, shuffle og et par afstikkere til 2nd line funk. Bandet er en storswingende og sveddryppende jazzmaskine, der tager lytteren med til en aften i Mardi Gras festivalen i New Orleans og leverer et show i topklasse.

Jazz Five blevet grundlagt i 1996 og har siden indhentet særdeles stor live erfaring og spillet over 900 shows lige fra British Columbia til Bornholm. Hvad enten det er til festivaler, i klubber, private fester udstråler bandet altid et overflødighedshorn af spilleglæde og fest. Med to saxer i front, energisk rytmegruppe, stærkt overophedet boogie piano og syngende trommeslager leveres et show med en indlevelse og overbevisning man sjældent ser. Publikum hives automatisk op af stolene og ikke efterlader tvivl om, hvor festen finder sted og hvem der er forgangsmænd.

Jazz Five finder inspirationen hos navne som John Cleary, Dr. John, Louis Jordan, Chuck Berry og Fats Domino og spiller klassikere som "Jambalaya", "Pay me my money down" og "Never can tell" i egne originale arrangementer med en kant, nerve og humor man ikke finder hos mange andre bands. Dertil kommer bandets egne numre som lægger sig op af forbilledernes stil, men samtidig peger fremad og viser, hvordan det kan lyde når Danmark møder New Orleans i 2011.

Jazz Fives seneste udgivelse "New Orleans heat" fra 2011 giver fremragende eksempler herpå, gør op med bandets tidligere mere jazzede stil og peger i den grad fremad mod et nyt og mere bluesy og funky udtryk. Med udgivelsen følger også en live DVD optaget i København i 2010. Her ses, hvad Jazz Five er mest kendt for; at være et af landets allerbedste livebands.

Besætning:
Johan Bylling Lang, Altsax og barytonsax - Jeppe Zacho, Tenorsax - Jonas Starcke, Bas /vokal - Stefan Andersen, Trommer /vokal - Esben Hillig, piano