Arkiv

Print

Fatwa eller ytringsfrihed?

debatmøde

Fre 14 Feb KL 19:30 EntrÉ 75 kr
Billetter sælges i døren.


Tilmelding nødvendig hos Helle Merete Brix på helmerbri@gmail.com
Stadig billletter.


Lars Vilks Komiteen i samarbejde med Ateistisk Selskab, markerer 25. årsdagen for fatwaen mod Salman Rushdie - kom og mød markante oplægsholdere fra ind-og udland.

Den 14. februar 1989 udstedte ayatollah Khomeini en fatwa mod Salman Rushdie på grund af hans roman "De Sataniske Vers". Hvad skete der siden, og hvordan er ytringsfrihedens "temperatur" i dag? Er den mere eller mindre truet end dengang? Hvordan forsvarer vi bedst ytringsfriheden? Skal der være grænser for, hvad man kan sige om religion? Hvad med hatespeech, hvad med blasfemiloven? Dæmoniserer højrefløjen muslimer? Har venstrefløjen "skyklapper" på i forsvaret af ytringsfriheden når det gælder muslimer?

I panelet:

Henryk Broder, Tyskland. Broder er en af Tysklands kendteste forfattere og kommentatorer på spørgsmål om multikultur, islamisme og antisemitisme.

Gita Saghal, Storbritannien. Saghal er direktør for Centre for Secular Space, journalist og forfatter, feminist og menneskerettighedsaktivist.

David Pryce-Jones, Storbritannien. Pryce-Jones er senior editor ved det konservative tidsskrift National Review og forfatter til en lang række bøger, både fiktion og faktion.

Kurt Bilsbo, Danmark. Formand for Ateistisk Selskab i Danmark der bl.a. bekæmper blasfemiloven, og arbejder aktivt for en separation mellem Folkekirken & Staten.

Mikael Jalving, Danmark. Historiker og forfatter til blandt andet bogen "Absolut Sverige". Jalving har sin egen blog på Jyllands-Posten. Jalving er medlem af Lars Vilks Komiteen.

Niels Ivar Larsen, Danmark. Redaktør på Information, oversætter, medlem af PENs bestyrelse og af Lars Vilks Komiteen.

Lars Vilks, Sverige. Vilks er tegner og kunsthistoriker. Vilks blev verdensberømt i 2007, da han tegnede Muhammed som Rundkørselshund. Vilks har igennem tre år levet med permanent politibeskyttelse.

Helle Merete Brix, Danmark. Aftenens ordstyrer samt journalist og forfatter. Grundlægger af Lars Vilks komiteen sammen med journalist og billedkunstner Uwe Max Jensen, der er på gulvet blandt publikum med mikrofonen.

Jaleh Tavakoli, Danmark. Cand.soc. og medlem af Lars Vilks Komiteen indleder aftenen.

OBS! Af hensyn til sikkerhed ved dette arrangement, skal man påregne visitation inden adgang. Husk ID.

Arrangementet er støttet af Statens Kunstråds Ytringsfrihedspulje