Arkiv

Print

Steen Rasmussen Quinteto featuring Leo Minax (BR)

Copenhagen Jazzfestival 2014

Søn 06 Jul KL 20:00 EntrÉ 120 kr
Billetter sælges gennem Billetnet.dk


Line-up
Steen Rasmussen piano, Leo Minax (BR) vokal, guitar
Jakob Dinesen saxofon, Jacob Andersen percussion
Fredrik Damsgaard bas, Jonas Johansen trommer


STEEN RASMUSSEN QUINTETO FEATURING LEO MINAX
"lo mejor de cada casa"
Der er sket meget siden Steen Rasmussen Quinteto featuring Leo Minax udkom med albummet: lo mejor de cada casa.Albummet, som indeholder original musik, komponeret af den danske pianist og komponist, Steen Rasmussen og den brasilianske sanger, guitarist og sangskriver, Leo Minax
havde den store ære at være nomineret til DANISH MUSIC AWARDS-JAZZ i kategorien "årets danske særudgivelse".

Orkestret afsluttede 2013 med en turne i Spanien, hvor de markerede udgivelsen af albummet med 7 udsolgte koncerter på den legendariske jazzklub, Cafe Centrali Madrid. Derudover har orkestret i 2013 haft stor aktivitet med turneer i Ecuador og Columbia og Danmark.Seneste nyt i 2014 er at orkestret netop er hjemvendt fra en Turne i Brasilien, hvor de desuden indspillede musikken til et kommende album featuring "the father of Brasilian drums", den legendariske Brasilianske trommeslager Paulo Braga.
Lo mejor de cada casa - "det bedste fra hvert hus"- er i det hele taget blevet særdeles godt modtaget. Musikmagasinet GAFFA tildelte albumet 5 stjerner med overskriften "et perfekt match skaber et duende -et særligt emotionelt ekspressivt autentisk udtryk".Et nummer fra albummet var i 2 måneder det mest spillede på DR ́s jazzkanal, P8-jazz. I en liveanmeldelse i Politiken fra en koncert i Jazzhus Montmartre fik orkestret 5 stjerner med Overskriften "Brillant Blæret Bossa".JAZZNYT BLOGSPOT havde albummet med på sin liste over de 10 bedste udgivelser i 2013.

Med næsten 40 koncerter i ind og udland i 2013 er orkestret tæt sammenspillet, og består af musikere fra den absolutte elite på den danske musikscene, alle med stor integritet og dyb forståelse for musikkens strømninger.Leo Minax-vokal & guitar, Lis Wessberg-trombone, Jacob Andersen-percussion, Fredrik Damsgaard-bas,Jonas Johansen trommer og Steen Rasmussen-piano.

Intentionen om at give et moderne og originalt bud på sammenspillet mellem denbrasilianske saudade og den nordiske melankoli, har spillet en væsentlig rolle for dette orkester.Resultatet er et lydbillede af sofistikeret brasiliansk/nordisk nutids musik, fremført med stor personlighed, nænsomt tilført musikalske ingredienser fra to verdener - lo mejor de cada casa - det bedste fra hvert hus. Musikken spilles af et tæt sammenspillet orkester, bestående af musikere fra den absolutte elite påden danske musikscene, alle med stor integritet og dyb forståelse for musikkens strømninger.

Leo Minax er oprindeligt fra Brasiliens højland, Minas Gerais fra byen Belo Horizonte.Han begyndte sin musikalske karriere på samme gadehjørne som det legendariske kunstner kollektiv, Clube da Escuina, som musikalsk har markeret sig på verdensplan med kunstnere som Milton Nascimento, Lo Borges og Toninho Horta. I de senere år har Leo Minax haft base i Spanien hvor han, såvel som i Brasilien, er en højt respekteret sanger og sangskriver.
Steen Rasmussen Quinteto har eksisteret siden 2007 og har turneret i Danmark, Spanien, Brasilien, Ecuador og Columbia. Orkestret har udgivet 4 albums:
Steen Rasmussen - Primeiro Amor (2007) modtog bla. 5 hjerter fra Boris Rabinowitsch i Politiken under overskriften: "fremragende brasiliansk udgivelse fra dansk pianist".Steen Rasmussen feat Josefine Cronholm - Amanhã Imorron Tomorrow (2009) modtog bla. 5 stjerner fra Ivan Rod i Gaffa under overskriften: "forrygende flot dansk/svensk/brasiliansk bossanova album".
Steen Rasmussen Quarteto em São Paulo (2011) blev af JAZZSTJERNER tildelt 5 stjerner, samt kåret som en af de 6 bedste udgivelser i 2011. Disc Union i Japan kaldte albummet: "the birth of a masterpiece". 5 stjerner fra Ivan Rod I GAFFA under overskriften: "endnu et forrygende flot album fra den danske jazzpianist der har forelsket sig i Brasilien"Steen Rasmussen Quinteto featuring Leo Minax Lo mejor de cada casa (2013) modtog 5 stjerner i GAFFA under overskriften: "et perfekt match skaber et duende - et særligt emotionelt ekspressivt autentisk udtryk". Et nummer fra albummet var i 2 måneder det mest spillede på DR ́s jazzkanal, P8-jazz. JAZZNYTBLOGSPOT havde albummet med på sin liste over de 10 bedste udgivelser i 2013. Albummet var desuden nomineret til DMA-Jazz i kategorien "årets bedste særudgivelse"