Arkiv

Print

Cæcilie Norby
featuring Nguyen Le (FR), Robert Ikiz (SE), Lars Danielsson (SE)

Copenhagen Jazzfestival 2014

Ons 09 Jul KL 20:00 EntrÉ 210 kr CÆCILIE NORBY MED HENDES SILENT WAYS BAND OPTRÆDER EKSKLUSIVT I KRUDTTØNDEN
FEAT. CÆCILIE NORBY (VOKAL/DK) , LARS DANIELSSON (BASS&CELLO/SE), NGUYEN LE (GUITARS/FR) & ROBERT IKIZ (TROMMER/SE)
Billetter sælges gennem Billetnet.dk


Lineup
Cæcilie Norby (vokal/DK), Nguyen Le (guitars/FR), Robert Ikiz (trommer/SE), Lars Danielsson (bass, cello/SE)


Cæcilie Norby er uomtvistelig Danmarks mest funklende og alsidige vokalist. Hun kan det hele, og hun gør det !!! Med en musikalitet og integritet, som har fasttømret hendes position, som værende en anerkendt artist af verdensformat.
Ved koncerterne på Krudttønden har Cæcilie Norby samlet et hold af Jazzens absolutte elite musikere til 2 intim- og eksklusive koncerter, hvor de sammen vil inviterer publikummere på en musikalsk rejse, hvor man primært vil høre numre fra "Silent Ways" samt et par enkelte numre fra tidligere udgivelser.
Cæcilie Norbys seneste CD udgivelse "Silent Ways" (9 soloudgivelse) udkom i foråret 2013 på ACT Music, og indeholder en håndfuld af Cæcilies all-time singer/songwriter favoritter med fortolkninger af Bob Dylan, Leonard Cohen, Tom Waits, Nine Inch Nails, Soundgarden m.fl.

I løbet af 2013 har Cæcilie med sit Silent Ways band henrykket publikummer i Skandinavien, Polen , Tyskland , Østrig, Frankrig og Tyrkiet.

Pressen skrev bl.a.:
"Silent Ways" indeholder fortolkninger af disse favoritter, som gør inter- actionen mellem Norby's vokal og musikerne- bogstaveligt talt helt og aldeles sensational
Lira, SE

Det er "lyden af den nye europæiske jazz", som Cæcilie Norby representere bedre end nogen anden. Harmonia Mondi, Frankrig

De fantastiske musikalske fortolkninger, som er lydhøre og komplimenterer Norbys soulfulde klang, gør "Silent Ways" stilren og tidsløs
Jazzthing, DE

Formidlet fra hendes hjerte. Den danske sangerinde Cæcilie Norby skaber her et dynamisk og gennemstrømmede opløftende album
Waterfront, UK

Smuk og dramatisk vokal omringet i et totalt hyponotisk instrumental univers. Den gensidige musikalske og personlige empati mellem Cæcilie Norby og musikerne er åbenbar, og gør denne udgivelse til en absolut succes. Audio, Polen

Tilbagelænet og progressiv jazz-kompleks. Norby ballader, der på een gang læger og driller ***** BT

Elegant, magisk, jazzy versioner af 12 pop-rock melodier **** Gaffa

Om musikerne


Cæcilie Norby (vokal/DK)
Cæcilie Norby har primært optrådt som solist med en række velkendte danske og udenlandske musikere, herunder Curtis Stigers, Dianne Reeves, Niels Henning Ørsted Pedersen, Michael Brecker og John Scofield m.fl.
I 1995 udgave hun sin første plade i eget navn. Den blev stærkt rost og solgte for en jazzplade et uhørt højt antal, nemlig over 50.000 eksemplarer. Siden er der kommet en række plader, der alle har medvirket til at placere Cæcilie Norby som en af de mest markante sangere i sin generation.

Lars Danielsson (bass& cello/SE)
Lars Danielsson er en svensk jazz bassist, komponist og plade producer. Han blev uddannet ved Musik Konservatoriet i Göteborg. Han spiller double bass, elektrisk bass og cello. I 1985 lavede han en kvartet med saxofonist Dave Liebman, pianisten Bobo Stenson og trommeslageren Jon Christensen. Siden 1980 har han udgivet 8 solo albums med The Lars Danielsson Quartet. På disse indspilninger medvirkede også Alex Acuna, John Abercrombie, Bill Evans og Kenny Wheeler. Som bassist har Lars Danielsson en unik integreret lyd, som favner musikken. En unik lyd og en tilgang, der har etableret ham som værende én af Europas fineste og mest eftertragtede bassister.

Nguyen Le (guitars/FR)
Nguyen Le er født i Paris af vietnamesiske forældre. Han har udgivet flere albums, hvor hans album" Tales from Viet-Nam" på smuk vis blander jazz med traditionel vietnamesik musik. Nguyen Le har bl.a. optrådt med Vince Mendoza, Marc Johnson, Peter Erskine, Dhafer Youssef m.fl. Han er igennem de sidste 25 år i særdeleshed blevet kendt for hans unikke musikalske tilgang, hvor han fusionerer rock ind i Jazzens musikalske univers.


Robert Ikiz (trommer/SE)
Robert Ikiz er født i Tyrkiet, og flyttede som 3 årig til Sverige. Hans talenter er blevet anerkendt af bl.a. the Swedish Royal Music Academy, hvor han blev tildelt percussion priser i 1999 & 2003 og i Jazz i 2004. Han har spillet med flere af de store Internationale navne herunder: Joe Sample, Ivan Lins, NDR Big Band, BBC Orchestra, Berlin Philharmonic, Barbara Hendricks m.fl. Ikiz er kendt som værende en af Europas mest alsidige trommeslagere, og har indspillet og spiller indenfor stort set alle genrer fra jazz til funk og pop.