Arkiv

Print

Second Line Jazzband (Sverige)

Østerbro Jazzklub

Lør 04 Okt KL 20:30 EntrÉ 80 KR / MEDL 50 kr
Billetter sælges i døren.


Second Line Jazzband fra Gøteborg i Sverige startede deres karriere allerede tilbage i 1989 og på det tidspunkt var de fleste af bandets medlemmer teenagers.

Der er i dag stadig 4 af bandets oprindelige 6 medlemmer tilbage. Second Line Jazzband har hurtigt etableret sig som et af Europas mest populære traditionelle jazzbands og har spillet på de fleste klubber og festivaler og har medvirket i både TV og radioudsendelser i lande som Danmark, Finland, Norge, Tyskland, Schweiz, Holland, England, Nordirland, Skotland og selvfølgelig i Sverige. Second Line Jazzband har udgivet 13 Cd'er, hvoraf den seneste "Get out of here" kom på markedet i juni 2012.

Second Line Jazzbands popularitet skyldes musikernes store formåen til at skifte stilarter, repertoire og musikalske retninger under en koncert og samtidigt være tro mod den New Orleans-inspirerede stil bandet har.

Bandet er i konstant udvikling og repertoiret spænder sig fra alt mellem Bunk Johnson og Kid Ory til Bob Dylan, via Louis Prima og Irving Berlin. Krydret med blues og gospel, skaber disse - endnu relativt unge - musikere en energi som man sjældent forbinder med den traditionelle jazz.

Second Line Jazzband har gjort sig kendt som et fantastisk live band hvilket må skyldes den enorme glæde og intensitet de spiller og møder publikum med. Derfor er bandet også mange steder blevet publikumsfavoritter og har lavet publikumsrekorder gang på gang. Bandet turnerer meget og har gennem årerne haft besøg af gæsteartister, så som Lillian & Tricia Boutté, Anti Sarpila, Orange Kellin, Roy Williams, Pauline Pierce, Phil
Mason og Kenneth Arnström m fl.

Besætning:
Jesper Albrektsson, trompet og sang
Niklas Carlsson, trækbasun og sang
Olof Skoog, saxofoner, klarinet og sang
Anders Wasén, banjo
Per Bach, kontrabas
Johan Horner, trommer