Arkiv

Print

ASYNJE
DELTE VANDE

FOLKFEST

Fre 26 Sep KL 20:00 EntrÉ 80 KR / Student 60 kr
Billetter sælges i døren.ASYNJE
Asynje er et musikalsk samarbejde skabt i inderkredsen af det danske folktronica-miljø som tidligere har affødt bands som Sorten Muld og Valravn. Musikken trækker ligeledes veksler på de oldgamle musiktraditioner der har ursprung i de skandinaviske landskaber og henter inspiration i den nordiske historie, mytologi og ikke mindst naturen.

Projektet har siden starten af 00′erne eksisteret som en duo bestående af Nanna Barslev og Søren Hammerlund, men er siden blevet udvidet med de to multiinstrumentalister Martin Seeberg og Mads Kjøller-Henningsen. I oktober 2010 fik Asynje således sin debut som koncertorkester på Nationalmuseet i anledning af Københavns Kulturnat og i maj 2011 udgav Asynje debuten "Genkaldt".

Ved hjælp af sjældent sete musikinstrumenter, elektroniske lydflader og Nanna Barslevs fortryllende stemme, skaber Asynje smukke lydlandskaber og energiske dansenumre med genklang i fordums tider. Resultatet er et frisk bud på den "nordiske urtone".

Asynje er:
Nanna Barslev - sang
Martin Seeberg - violin, fløjter, lyre
Søren Hammerlund - drejelire, nøgleharpe, elektronik
Troels Dueholm Nørgaard - fløjte, drejelire, bouzoukiDELTE VANDE
Der er mange vande, der deler forskellige lande og kulturer. Vi er et Øresund fra svenskerne, en Nordsø fra britterne og et Atlanterhav fra amerikanerne, men i Delte Vande mødes alle disse kulturer og traditioner i form af traditionelle, kontemporære og selvskrevne melodier og sange.

Trioen består af Anna Kjelgaard, Sebastian Bloch og Mathæus Bech, der mødtes første gang på Syddansk Folkemusik Talentskole under ledelse af violinisten Harald Haugaard. Med talentskolen kom de ud på mange festivaler og stævner sammen, og her opdagede de den gode kemi mellem hinanden, og potentialet for hvad det kunne blive til.

Debutkoncerten var en 'klapstole-koncert' i Flensborg på folkfestivalen FolkBalticas hovedkontor i starten af april 2014 for et vildt begejstret publikum - stemningen var så høj, at vinduerne duggede til, og kondensvandet løb ned af ruderne.