Arkiv

Print

Cæcilie Norby
Lars Danielsson
Iiro Rantala

Copenhagen Jazzfestival 2015

Tor 09 Jul KL 20:00 EntrÉ 210 kr
Billetter sælges gennem Billetnet.dkCæcilie Norby, vokal (DK)
Lars Danielsson, bass/cello (SE)
Iiro Rantala, klaver (FIN)

Det er ikke uden grund at Cæcilie Norby i udlandet er blevet kronet, som Danmarks vokal dronning.

I hendes karriere, som spænder sig over 25 år, har hun fortolket og bevæget sig indenfor et musikalsk univers, som ikke hæfter sig ved afgrænsninger, men ved mulighederne i musikken. Hun kan det hele- fra pop, rock, klassisk til Jazz.

Denne alsidige musikalitet er ligeledes et element, som kendetegner den svenske bassist, cellist og komponists Lars Danielssons karriere. Med samme musikalske bagrund og udgangspunkt, har de sammen produceret bl.a. den anmelderroste "Arabesque" og senest "Silent Ways".

Lars Danielsson er en af Europas mest eftertragede bassister. Som bassist har Lars Danielsson en helt unik helstøbt lyd, som favner musikken med en lyrik og dynamik, som er ganske enestående.

Deres musikalske samarbejde er blevet forædlet igennem adskillige år, og ved koncerterne på Krudttønden har de inviteret den verdenskendte finske pianist Iiro Rantala.

Iiro Rantala er et piano virtous med stort V.
Han- ligesom, Lars og Cæcilie er en utrolig alsidig musiker, som også har spillet mange forskellige musikgenrer. Altid med en en autoritet og integritet, som er helt i unik. I 2012 blev han bl.a. tildelt Echo Deutcher musikerpris i Jazz for værende den bedste pianist. Iiro tournerer rundt omkring i verden med egen gruppe, og som solo pianist. I Finland komponere han musik til egne udgivelse, samt bestiilingsværker til bl.a. dansekompagnier og teaterforestllinger.

Koncerterne med Iiro, Lars og Cæcilie bliver de første, hvor musikerne mødes som trio. Publikum kan glæde sig til en koncertoplevelse i særklasse, hvor trioen indrager publikum ind i deres musikalske univers på en legende, humoristisk, vild og melankolsk måde. Repertoire vil byde på diverse sangskatte fra Cæcilie Norby's musikalske skattekammer.