Arkiv

Print

Marilyn Mazur Special 4
Feat. jakob Buchanan

Copenhagen Jazzfestival 2015

Fre 03 Jul KL 20:00 EntrÉ 160 kr
Billetter sælges gennem billetnet.dk


Marilyn Mazur Special 4
Feat. Jakob Buchanan


Jakob Buchanan: flygelhorn&trompet
Hans Ulrik: saxofoner, basklarinet, fløjter
Makiko Hirabayashi: piano & keyboard
Klavs Hovman: bas
Marilyn Mazur: trommer, percussion og vokal

Marilyns musik inviterer lytterne indenfor i en eventyrlig verden med
mangefarvede stemninger og energier. Der er god plads til individuelle udfoldelser og åbne drømmende lydlandskaber, masser af rytme og slagtøj fra hele verden, stærke melodier og fængslende dramatiske forløb.

Gruppen her er sammensat af 5 af Marilyns nære musikalske venner, som har spillet sammen i flere forskellige formationer og i hinandens orkestre gennem
mange år.

Special 4 har de seneste år bl.a. spillet en række koncerter med Tritonuskoret i projektet "Eksistens" med Marilyns musik, dette udkom på CD i 2014.

Udgaven som kvintet med Jakob Buchanan er særligt sammensat til denne begivenhed på Cph Jazzfestival 2015.

Jakob Buchanan er med sin smukke lyd og dybt lyriske udtryk på sit flygelhorn en varmende oplevelse at høre på. Han kendes bl.a. fra sine egne grupper og Aarhus Jazzorchestra. Netop i år udkommer hans store Requiem for kor og orkester.

Hans Ulrik har gennem sin lange karriere ledet egne grupper, f.eks. med Lars Jansson og Steve Swallow. Han spiller fast i DR big band og Santa Cruz. Hans behersker et arsenal af blæseinstrumenter på sin egen personlige, virile og
iørefaldende måde.

Makiko Hirabayashi har sin faste trio med Marilyn og Klavs, og komponerer og spiller også i flere andre sammenhæng indenfor både jazz og world music. Hun har et let og poetisk touch i sit spil og stor musikalsk intuition. Makiko er japansk, men har boet i DK i 25 år.

Klavs Hovman er en meget fleksibel bassist, som befinder sig godt i både de seje grooves, de frie fabuleringer og som balancegivende fikspunkt i den til tider komplekse musik. Han har gennem et langt liv i jazzmusikken været Marilyns musikalske partner, og spillet med f.eks. Etta Cameron og Savage Rose.

Marilyn Mazur har virket som både komponist, kapelmester og musiker i et utal af sammenhænge. Hun kendetegnes ved sit legende fantasifulde, dynamiske og lydhøre spil. Marilyn har været orkestermedlem hos bl.a. Miles Davis, Wayne Shorter og Jan Garbarek og leder mange skandinavisk baserede orkestre og specialprojekter. Hun komponerer også musik til en del film og teater. De seneste år har hendes musik bl.a. kunnet opleves i hendes orkestre Celestial Circle (med ECM-udgivelse 2011), Mazur/Cronholm/Jonsson (ny CD 2014: Flamingo Sky), Marilyn Mazur Group (med 2010 CD-udgivelsen Tangled Temptations &The Magic Box), Percussion Paradise, Future Song, Christian Braad Thomsens portrætfilm MM-Queen of Percussion samt på hendes CD-soloudgivelse i duo med Jan Garbarek 2008 for ECM Elixir.

Marilyn har modtaget utallige danske og internationale priser gennem sin lange karriere, bl.a selveste Jazzparprisen (med live dblt.-CD-udgivelse 2002: All the Birds) Wilhelm Hansens Komponistpris, internationale/tyske Eurocore og Telenors Kulturpris.

I år er hun som Årets jazzkomponist nomineret til Carl Prisen.