Arkiv

Print

Christina Dahl
Niclas Knudsen
Anders Filipsen
Jesper Lundgaard
Espen Laub von Lilienskjold
Joel Fritzon (Dans)
Anne Nyboe (Dans)
Martin Danielsen (Lysdesign)

Copenhagen Jazzfestival 2015

Tir 07 Jul KL 20:00 EntrÉ 200 kr
Billetter sælges gennem billetnet.dk


Christina Dahl
I dette møde imellem dansen, lyset og musikken skabes et samhørigheds forhold, der favner og afspejler livet og gør det til en sanselig oplevelse.
De sanselige energier ytres i et fælles øjebliksrum, der er afhængigt af den menneskelige udfoldelse og evnen til at kommunikere og gøre det til et en helhed i et fælles udtryk.

Øjeblikket tager afsæt I et komponeret, skitseret musikalsk univers af Christina Dahl, der har hisorier som fundament, men som kan tage alle retninger.
Sanseligt, enkelt og luftigt. Vildt, skørt og kaotisk. Det er et øjeblik, der i fællesskab skabes af lyset, dansen og musikken.

Det er en stor glæde at Krudttønden har skabt muligheden for at virkeliggøre drømmen om dette møde.

Orkestret består af Jesper Lundgaard, der spiller med stor virtuositet og er en internationalt anerkendt bassist; Espen Laub von Lilienskjold, en fantastisk trommeslager, der er i stand til at følge musikken betingelsesløst med stor musikalsk energi, Niclas Knudsen, en stor guitarist med en stor personlighed, der er i stand til at udtrykke sig frit og lyrisk og Anders Filipsen er foruden pianist også komponist og bevæger sig på overbevisende måde frit i stilarter. Samt Christina Dahl der har komponeret musikken.

Alle musikerne fungerer som solister, hvor det er muligt at skabe et rum for personlig originalitet og fri kommunikation. Orkestret spiller med frihed og dynamik, der kommer til live i et rummeligt og legende fælles ensemble.

De medvirkende bliver danserne Anne Nyboe & Joel Fritzon. Lyskunstneren Martin Danielsen og musikerne Niclas Knudsen, Anders Filipsen, Jesper Lundgaard, Espen Laub von Lillienskjold & Christina Dahl.


Joel Fritzon, svensk danser. Uddannet ved Statens Scenekunstskole 2011. Har undervejs i sin uddannelse været udvekslingsstuderende hos Codarts Rotterdam Academy i 2010. Joel blev ansat hos Dansk Danseteater som aspirant i direkte forlængelse af sin afgang fra Statens Scenekunstskole. I 2012 tog Joel samtidigt en Postgraduate Diploma i Performance ved London Contemporary Dance School. Hos Dansk Danseteater, hvor Joel var ansat fra 2011 til april 2015, har han primært arbejdet med kunstnerisk leder Tim Rushton. Derudover har Joel i kompagniets regi danset for koreografer som Kim Brandstrup, Örjan Andersson, Itzik Galili, Wang Yuanyuan, André Mesquita, Alessandro Sousa Pereira og Fabio Liberti. I den anmelderroste forestilling Lovesongs, med koreografi af Tim Rushton, har Joel tidligere danset til live jazzmusik. I sommeren 2010 fordybede Joel sig i improvisation og instant composition med 9 andre dansere og 3 musikere Katie Ducks Summer Improvisation Course i Amsterdam. I forlængelse af dette forløb var Joel medskaber og danser i den improvisationsbaserede forestilling Fear eats Soul med Laura Witzleben opført på Muiderpoorttheater i Amsterdam.

Joel har tidligere arbejdet sammen med Anne Nyboe Kristensen i projektet Fronteiras i Matão, Brasilien. Her underviste de sammen med andre kunstnere børn fra lokale skoler og organisationer.

Fra april 2015 er Joel ansat hos Royal Opera House, London, som danser i operaproduktionen Król Roger med instruktør Kasper Holten og koreograf Cathy Marston. Martston og Joel fortsætter deres samarbejde til Sommerballetten 2015 med produktionen Lolita på Bellevue Teater.

Joel er igang med at starte et nyt improvisationskollektiv, som fra efteråret 2015 er tiltænkt at arbejde sammen med et fast musikensemble.


Anne Nyboe is a Danish dancer / performer / choreographer / teacher, based in Copenhagen. Anne was educated at the The Danish National School of Contemporary Dance (graduated in 2011), Oslo National Academy of Arts and Iwanson School of Contemporary Dance. She has been working and touring as a dancer and performer with Uppercut Danseteater (DK), Cantabile 2 (DK), the Israeli Choreographers Yossi Berg & Oded Graf Dance Theatre (IL), Carte Blanche (DK), Willi Dorner (AT), and more. Anne teaches contemporary dance, jazz, and creative dance.


Martin Danielsen
Lysdesigner. Martin er autodidakt lystekniker samt lysdesigner og har siden 2004 arbejdet freelance med forskellige projekter. Martin har gennem tiden arbejdet med en del udenlandske projekter. Martins baggrund som teatertekniker og lysdesigner startede med at tage form 1998 på West Cheshire College's teaterteknisk linje i England. Efterfølgende var Martin ved Rampelyset i Odense, Dansk Lyd & Lys Udlejning, Future Light samt Canatbile 2. Martin rejste i 2002 til Sverige, hvor han har arbejdet på forskellige spillesteder, samt teatre, som bl.a lystekniker, scenemester og lysdesigner. I 2010 flyttede Martin tilbage til København, hvor han har arbejdet som lystekniker, scenemester og lysdesigner for bl.a.Teatret Zeppelin, Dansk Dansk, Von Baden, Dansehallerne, Cantabile 2 og Mutecom.