Arkiv

Print

THE CONSOLATION
support: Merigold

AMERICANA / ALT. COUNTRY

Lør 30 Maj KL 21:00 EntrÉ 60 kr
Billetter sælges i døren.


Oplev fremadstormende The Consolation, når det radioaktuelle københavner-band i maj vender tilbage til Krudttønden med et brag af et show, og et rost nyt album i bagagen.

The Consolation spiller musik indenfor en genre, bandet selv definerer som americana. De forener fornemt elementer fra country, blues og bluegrass, i et stilfuldt og stemningsmættet lydunivers, hvor den amerikanske tradition møder en distinkt nordisk tone og melankoli. Bandets lyd trækker på inspiration fra forbilleder såsom Johnny Cash, Bob Dylan, Neil Young og The Band, men også nyere folkerock-artister som Tom Petty, The Eagles og Ryan Adams. Gennemgående for The Consolation er de stærkt melodiske sange, som iklædes fløjlsbløde arrangementer, hvor akustiske og elektriske instrumenter inviterer lytteren på en rejse ud mod de nordamerikanske åbne vidder, anført af forsanger og sangskriver Nis Gaardes klang- og længselsfulde barytonvokal.

Første single fra det nye, selvbetitlede album, har allerede opnået solid rotation på både P4 og P5. Bandet besøgte i forbindelse med pladeudgivelsen TV2 Lorry, og via linket her kan du både høre bandet fortælle lidt om musik og tematik, samt høre en akustisk version af sangen, som bærer titlen "Manitoba"

EKSTERNT LINK (TV2 LORRY) www.tv2lorry.dk

The Consolation består, foruden Nis Gaarde, af Thomas Støtt (guitar/kor), Jacob Svensson (bas), Kristian Ødegaard (trommer) og Uffe Nørtoft (pedalsteel/dobro).

Denne forsommeraften supportes The Consolation af folk-gruppen Merigold. Bag dette navn gemmer der sig sanger og sangskriver Ulrik Merrildgaard, som i det spæde forår 2015 udgav en samling smukke sange på albummet "Songs & Reality".

Det bliver endnu en fantastisk musikaften på Krudttønden!