Arkiv

Print

Komsammen med kage i Krudttønden

BogVenner inviterer til hyggeligt samvær - og virkelige venskaber

Tir 28 Apr KL 15:30 Fri entrÉ Åbent hus
Komsammen med kage i Krudttønden

BogVenner inviterer til hyggeligt samvær - og virkelige venskaber
Tirsdag d. 28. april kl. 15.30 inviterer projekt BogVenner til en hyggelig eftermiddag i Krudttønden. Der serveres friskbrygget kaffe og hjemmebag. Og nuværende BogVenner beretter om deres mange oplevelser.

'Vi fortæller hvordan flere kan få glæde af BogVenne-initiativet', siger initiativtager Kirsten Boje. Og fortsætter: ' Som bogven får du besøg af et menneske, som henter og bringer de bøger, du ønsker dig fra biblioteket. Du kan også få musik eller film - og der er altid tid til en snak om bøgerne, eller om andre ting'.

Banebrydende frivillighedsprojekt
BogVenner er et samarbejde mellem bibliotekerne på Østerbro, Hovedstadens Røde Kors og et korps af frivillige. Det handler om at danne BogVenskaber mellem to mennesker, hvor den ene kan komme på biblioteket, og den anden ikke kan. BogVennerne mødes i reglen 1 times tid hver 14. dag, hvor de sludrer sammen om de bøger, som de har læst. Den ene part i BogVenskabet finder og henter bøgerne på biblioteket, den anden part lægger hjem til.

Bibliotekar på Østerbro, Linda Falck, supplerer: 'Fra bibliotekernes side vil vi selvfølgelig helst have at folk kommer på biblioteket. Men vi bakker 100 % op om de ildsjæle, der bringer bøger ud til medborgere, som af en eller anden grund kan have svært ved at komme hjemmefra. Og vi opfordrer borgerne, eller deres pårørende, til at kontakte et af bibliotekerne på Østerbro. Så skal vi nok sørge for resten.'

God underholdning og 'lecker' forplejning
Arrangementet d. 28. april kan blive startskuddet til nye BogVenskaber. Kl. 16 kommer den populære historiefortæller Dorte Futtrup og fremfører det fortryllende, grønlandske sagn om Hullet i himlen. Og samtidig serveres Krudttøndens kaffe, samt kager fra det nystartede konditori Leckerbaer i Ryesgade.

Hovedstadens Røde Kors og Kultur Østerbro står for arrangementet, som er støttet af Statens Kunstfond, Østerbro Lokaludvalg og Østerbro Lokalråd.

Yderligere oplysninger:
Kirsten Boje på telefon 51911948, e-mail: kiboje79@gmail.com
Eller Linda Falck på telefon 21545711, e-mail: lfalck@kff.kk.dk