Arkiv

Print

BandDylan

Rock / Folk

Fre 29 Apr KL 20:00 EntrÉ 100 kr
Billetter sælges i døren.


"It aint me babe " - Bob Dylan

Dette koncertforedrag er en rejse i det dylanske univers. BandDylan fortolker en række sange fra karrierens begyndelse i 60'ernes New York frem til de seneste udgivelser. I løbet af aftenen tegnes også et portræt af personen Dylan, der kommer bud på hvem, der gennem sig bag maskerne og hvad der ligger bag de til tider mystiske tekster.

Også i aften er Bob et eller andet sted derude i den store verden på sin 'Never Ending Tour'. Hvordan kan han blive ved med at forny sig og gi` koncerter i verdens klasse? Bob Dylan fylder 75 år lige om lidt.

Dylan er blevet beskuet, aflyttet, beundret, fortolket, forkætret, nydt, fejlfortolket, hadet, forfulgt, foragtet, taget til indtægt, forklejnet og elsket af en global offentlighed i over 50 år. Han er derude, og viser sig næsten hver eneste aften på scenen, et eller andet sted - altid i en ny inkarnation, altid med nye udgaver af sange, vi troede, vi kendte. Han synger, crooner eller kvækker sine værker, men siger ingenting, forklarer ikke noget, overlader det til os selv at bruge materialet til det, vi nu kan få ud af det. Kun ved vi, at Dylan selv nok vil sige - som i sangen: It ain't me.

Og det ved BandDylan godt: Der er kun én Bob Dylan - men bandet er ikke bange for at levere sine egne fortolkninger af materiale fra Den Hellige Gral, Dylans 800-900 enestående sange. Fortolkninger og tilnærmelser til alternative versioner af sange, som Dylan selv går på scenen med i disse år. 'Blowing in the Wind' anno 1962 har meget lidt at gøre med 'Blowing in the Wind' anno 2015, og BandDylans version(er) er også blot bud på, hvordan den åndeløse tekst, den enestående melodi også kan anskues.

BandDylan spiller sig igennem eksempler fra det samlede oeuvre fra dengang en tyveårig Bob fra Hibbings, Minnesota i 1961 erobrede Greenwich Village, New York og verden; frem til i dag, hvor den gamle mand runder et musikalsk livsværk uden sidestykke af, aften efter aften efter aften. Fra scene efter scene efter scene.

Men der er mere end musik denne aften, netop fordi der er mere end én Bob Dylan: I løbet af en forestilling med BandDylan får man også bud på, hvem personen bag guitaren og mundharpen kan tænkes at være. Manden Bob Dylan har præsenteret sig selv for verden i et utal af takes og alternative versioner; så mange, at vi i dag står overfor en person, der er næsten lige så uudgrundelig som nogle af hans mest mystiske og mytiske tekster. Band Dylan vover dog alligevel forsøget, og tegner en skitse til et portræt af gåden Bob Dylan - vel vidende at … it ain't him. For som han jo også synger: I´m not there, I'm gone.

Band Dylan er:
Michael Christophersen (sang og guitar)
Bjarne Hansen (bas)
Keld Holse (trommer)
Stefan Borum (keyboard - orgel)
John Sund ( lead guitar)
Thomas Ubbesen (fortæller, mundharpe)