Arkiv

Print

Sinne Eeg
Jacob Christoffersen
Roger Neumann

Copenhagen Jazzfestival 2016

Lør 09 Jul KL 20:00 EntrÉ 220 kr
Billetter sælges gennem billetnet.dkSinne Eeg / Jacob Christoffersen & Roger Neumann
Denne aften på Krudttønden vil man kunne opleve medrivende jazzmusik samt underholdende historier om nogle af jazzens største koryfæer, fortalt af en, som har oplevet det hele på nært hold.

Sinne Eeg optræder med sin faste pianist Jacob Christoffersen og den amerikanske saxofonist, Roger Neumann. Det bliver en koncert med kendte jazz standards of nogle af Eegs egne kompositioner. Neumann har lovet at dele gavmildt ud af nogle af sine mange underholdende historier.

Udover at være en dygtig saxofonist og arrangør er Roger Neumann kendt for at være en rigtig god fortæller. Han har arbejdet sammen med store jazznavne som bl.a. Ray Charles, Anita O'Day, Count Basie, Benny Carter, Buddy Rich, Jimmy Dorsey og mange andre, og han har spillet til Dean Martins datters bryllup i Hollywood.

Jacob Christoffersen er nok kendt af de fleste. Han er en af de mest efterspurgte pianister herhjemme og modtager af Ben Websterprisen 2013. Han har hele paletten; Han kan spille inderligt smukt som ingen anden, og han kan spille med et rytmisk drive og overskud, som ganske enkelt er i verdensklasse. Jacob Christoffersen har spillet fast med Sinne Eeg gennem de sidste mange år.

Sangerinden, Sinne Eeg, og den amerikanske saxofonist, Roger Neumann mødtes for 5 år siden under en tourne i Japan. Sinne var solist i det big band, som Neumann spillede med i, og som bestod næsten udelukkende af musikere fra Los Angeles, USA. Dette blev startskuddet til et nært venskab samt årlige tourneer i både Danmark og USA.

Efter i 2014 at have modtaget både Ben Webster Prisen og en Danish Music Award indledtes 2015 med den prestigefyldte, franske jazzpris Palmares, da L'Academie Du Jazz (de 60 vigtigste jazzkritikere i Frankrig) belønnede "Face The Music" med prisen for bedste internationale vokal-udgivelse.

I foråret 2015 indspillede hun duo-albummet EEG-Fonnesbæk med bassisten Thomas Fonnesbæk. Denne udgivelse har fået stor international opmærksomhed i bl.a. USA, Frankrig, Tyskland og Skandinavien. Bl.a. blev den i Tyskland valgt som ugens CD på radiostationen WDR3. I Danmark blev den belønet med en DMA for bedste jazz vokal udgivelse 2015.

Sinne Eeg er kendt for at være, om muligt, endnu bedre live end på Cd. Hendes koncerter kendetegnes ved stort nærvær, humor og et enormt musikalsk overskud, som bl.a. kommer til udtryk ved, at der i den grad leges og tages chancer på scenen - ikke mindst i hendes suveræne scat-sang, som må betegnes som værende i verdensklasse. Intet mindre!

Udover at have indtaget den hjemlige scene er Sinne Eeg ved at have godt fat i udlandet, hvor hun bl.a. jævnligt tournerer i lande som USA, Japan, Kina, Norge og Sverige. Især i Japan og USA er der store forventninger om kommende gennembrud efter flere succesfulde tournéer.

Sinne Eeg fik sit store gennembrud med cd'en "Waiting For Dawn" i 2007, for hvilken hun modtog en Danish Music Award (DMA) for "Bedste Jazz Vokal Album 2007". Politikens Boris Rabinowitch gav hende sjældne 6 ud af 6 hjerter i sin anmeldelse af cd'en. Sinne Eeg har siden modtaget adskillige priser, bl.a. Holstebro Kommunes Musikpris 2007. DR P2 Jazz Prisen 2009, en DMA for "Bedste Jazz Vokal Album " i 2007, 2010, 2014 og 2015.