Arkiv

Print

SUPER TRABANT + RÆKVÆRK

Balkan-aften

Lør 24 Sep KL 20:00 EntrÉ 80 kr
Billetter sælges i døren.SUPERTRABANT er fuld skandinavisk balkangalskab!
Balkanmusikkens vildskab møder utæmmede eksperimenter når bandets syv medlemmer spiller op til dans.

Supertrabant er et Københavnsk balkanband som opstod i 2007 da 3 musikere fandt hinanden i en fælles passion for balkanmusikken. Siden da er der kommet flere til, og bandet er vokset til 7 medlemmer med vidt forskellige baggrunde - lige fra en klassisk fløjtenist til en death metal-trommeslager. Men passionen for balkanmusikken er stadig fællesnævneren, og det lange samarbejde kan høres i samspillet og bandets unikke lyd.

Bandet skriver det meste af musikken selv - men der ryger også en enkelt traditionel melodi med i ny og næ. Et af bandets særkender er de vildtvoksende kompositioner som udvikles i fællesskab, i frie improvisationer og eksperimenter. Genrer mødes, skøre ideer tænkes, og musikken vokser frem.

RÆKVÆRK er et dansk funderet Balkan-orkester, der spiller op til dans med fremmedartede toner og velkendte følelser. Gennem de sidste 8 år har bandet tourneret højskoler, bryllupper og spillesteder med Balkan-hits og egne fortolkninger af regionens turbulente historie - fra middelalderens Vlad Dracula til 90'ernes Bosnien og Kosovo. Kærligheden til de høje stolte folkeslag fornægter sig ikke, og det akustiske møder det elektriske når violin løber om kap med guitar og orgel i skæve taktarter og medrivende skalaer. Under de vilde triller sørger bas og trommer for, at budskabet trænger ned i fødderne, så folkemusikken for altid kan være folkets musik.