Arkiv

Print

THE EINSTEIN OF SEX

Livingstones Kabinet og Schwanzen Sängerknaben

Ons 21 Sep - Tor 22 Sep kl 20:00 entrÉ
Billetter sælges i døren.
Billetpris valgfri.
Billetreserveringer via
mail@livingstoneskabinet.com


THE EINSTEIN OF SEX
- en forestilling om retten til at elske den, man vil.


Livingstones Kabinet og den legendariske queer vokalgruppe Schwanzen Sängerknaben turnérer i Danmark og udlandet med den anmelderroste musikforestilling, THE EINSTEIN OF SEX.

THE EINSTEIN OF SEX er et stykke doku-musikteater om homoseksualitetens historie gennem de sidste hundrede år. Forestillingen fejrer vores seksuelle orienteringers mangfoldighed i en udfordrende, fabulerende og sort-humoristisk iscenesættelse, der blander genrer og stil på vildeste vis.

THE EINSTEIN OF SEX tager udgangspunkt i en gruppe fritænkere fra Tyskland i slutningen af 1800-tallet, som kæmpede for seksuel frigørelse og homoseksuelles rettigheder. I THE EINSTEIN OF SEX befinder vi os i "Institut Für Seksualwissenschaft" i Berlin, hvor verdenshistoriens første forsøg på at bekæmpe undertrykkelse af homoseksuelle fandt sted. Allerede i 1897 arbejdede instituttet nemlig på at få ophævet antihomoseksuelle straffelove og oplyse offentligheden om "Mand til Mand Kærlighedens Væsen". Med datidens blik ser vi på verden i dag og tager pulsen på, hvor langt vi er nået i kampen for retten til seksuel mangfoldighed og frihed. I THE EINSTEIN OF SEX møder vi instituttets leder, Magnus Hirschfeld (1868- 1935), en tysk/jødisk seksualforsker og forfatter, der blev omtalt i datidens presse som "Der Einstein des Sex". Hirschfeld var en flittig og anerkendt foredragsholder såvel i Tyskland som i resten af verden og hans tanker og holdninger udfordrede datidens syn på seksuelle minoriteter. Under nazisternes bogbrændinger blev Hirschfelds bibliotek brændt til aske og hans institut blev ransaget og destrueret. Hirschfeld blev tvunget i eksil og døde i Frankrig i 1935. I dag hyldes Magnus Hirschfeld som foregangsfader i kampen for homoseksuelles rettigheder.

I THE EINSTEIN OF SEX drages der paralleller til vores verden i dag og vores samtids fordomme spejles i datidens frisind.

Livingstones Kabinets forestillinger er karakteriserede ved en musikalsk legende lethed i formidlingen af meget forskellige historier og idéer. I THE EINSTEIN OF SEX bruges dokumentarisk materiale sammen med en bred vifte af genrer i en moderne, fræk og billedrig forestilling, der trækker tråde fra Weimar Tyskland op til i dag. Konceptet og idéen til THE EINSTEIN OF SEX blev udviklet i tæt samarbejde med forfatteren og aktivisten Sven Omann (Wanda Liszt), der har skrevet et utal af tekster til Schwanzen Sänger Knaben samt Bent Jacobsen, der er medlem af Schwanzen Sänger Knaben og har været en politisk aktiv del af bøssemiljøet i Danmark siden 1970'erne.

På scenen Pete Livingstone, Pauli Ryberg, Amia Miang og Schwanzen Sänger Knaben (Bent Jacobsen, Ole Håndsbæk Christensen og Brian Grønbæk) og Molly Kareis Livingstone

Manuskript Kareis og Livingstone Iscenesættelse Nina Kareis Musik Pete Livingstone

Koreografi Adelaide Bentzon Scenografi og kostumer Dorte HolbekEt lille upluk af anmeldercitater om THE ENSTEIN OF SEX fra spilleperioden på Husets Teater i 2015:

Anne Middelboe (Information)
"The Einstein of Sex er noget af det mest helstøbte teater, som Livingstones Kabinet nogensinde har skabt - en forestilling på højeste og mest finurlige, internationale niveau" (Anne Middelboe)

5 hjerter (Politiken)
"
Episk... en perle... The Einstein of Sex er ikke bare en alternativ teaterkoncert, som kombinerer dokumentarisme med underholdning, frækhed med seriøsitet. Det er også et dybt personligt og aktivistisk indspark i den aktuelle kamp for seksuelle minoriteters ret til at elske den eller dem, man vil."
(Kristian Husted)

★★★★★ (CphCulture)
En sejr... En begavet, vittig og bansat musikalsk teatermutation.

★★★★ (JP)
"Sindrigt tages vi ved hånden, når der synges flerstemmigt til Pete Livingstones strømmende musik. En sjov og charmerende forestilling, der gør publikum klogere på et vigtigt kapitel i seksualforskningens historie.
(Henrik Lyding)

★★★★★ (Kulturkongen)
"Et hamrende godt skrevet stykke med et aktuelt og menneskekærligt budskab, om en mand som turde trodse sin samtid for det han troede på. Se det!
Den mest underholdende historietime jeg nogensinde har oplevet.

★★★★★ (Magasinet Kbh)
'The Einstein of Sex' er en sjælden og modig perle både i sin unikke form og i det vanvittigt vigtige tema.