Arkiv

Print

KOPPEL & SØN
– Anders Koppel 70 år

VinterJazz

Fre 10 Feb KL 20:00 EntrÉ 160 kr Anders Koppel: Hammondorgel
Benjamin Koppel: Saxofon
Peter Nielson: Trommer
Billetter sælges gennem ticketmaster.dk


Komponist, organist og pianist Anders Koppel fylder 70 år.

Krudttønden åbner ballet for fejringen af Anders Koppel i København med en eksklusiv koncert, der præsenterer musikeren og mennesket Anders Koppel samt hans samarbejde med sønnen, Benjamin Koppel.

Gå ikke glip af en oplevelse helt tæt på en nulevende legende, som lever og ånder for, i og med musik. Der er no mercy når han rammer hammondorglets tangenter med leslien spindende i baggrunden. Man kan ligeså godt overgive sig til stemningen og det fantastiske lydunivers Krudttønden indhylles i for en enkelt aften.


Musikalsk danmarkshistorie
Som medlem af Savage Rose og Bazaar har komponist, organist og pianist Anders Koppel været med til at skrive danmarkshistorie. Han er fortsat en meget aktiv og alsidig musiker, der blandt andet slår sine folder i duoen Koppel og Søn.

Koppel & Søn er navnet på et livslangt musikalsk fællesskab med rødder i et kunstnerisk dynasti af musikalske Koppel'er. Repertoiret spænder vidt og er fortrinsvis komponeret af de to generationer Koppel, som begge er musikere med lange, vidtfavnende karrierer. De to har spillet sammen en menneskealder og såvel far som søn har ladet sig inspirere af mange forskellige musikalske udtryk og genrer. Med sig på denne turné har de den virtuose jazztrommeslager Peter Nielsson.

Anders Koppel (født 1947) er kendt for sin ikoniske orgellyd i Savage Rose, som var Danmarks første store internationale rockband, og som mangeårigt medlem af verdensmusik orkesteret Bazaar sammen med Peter Bastian og Flemming Quist Møller. Han er en overordentlig produktiv og brugt komponist, som stadig kan opleves live, nu bag tangenterne i fast ensemble med sønnen Benjamin i Koppel & Søn, og er fortsat en aktiv komponist. Han har skrevet musik til flere end 200 film, 20 balletter, 40 koncerter for solist og symfoniorkester samt en lang række kammermusikværker.

Benjamin Koppel (født 1976) er kendt som allestedsnærværende og virtous saxofonist og komponist. Han har samarbejdet med en lang række store jazznavne såsom Phil Woods, Kenny Werner og Brian Blade, har udgivet knap 50 albums som solist, har medvirket på flere end 100 andre og er medforfatter til bogen Ud af musikken - Sådan forklarer man musik for en kat. Benjamin Koppel har indspillet med Joe Lovano Paul Bley, Charlie Mariano, Bobby Watson, Larry Goldings, Jack DeJohnette, m. fl. Og så modtog han i 2011 den franske ridderorden L'Ordre des Arts et des Lettres for sin indsats for udviklingen af fransk og international Kultur.

Peter Nielsson (født 1976) er en dybt dynamisk trommeslager, som sætter flow øverst, når han spiller op til Koppel & Søn. Han har medvirket på flere end 40 udgivelser og er desuden en flittig livemusiker, der har turneret i mere end 40 lande. Peter Nielsson er bosat i Malmö, Sverige, og er en af landets mest efterspurgte trommeslagere.