Arkiv

Print

Trio Siboney
Feat. Signe Asmussen

VinterJazz

Søn 12 Feb KL 20:00 EntrÉ 120 kr
Billetter sælges i døren.Trio Siboney tager publikum med på en musikalsk rejse: tilbage til 1800 og 1900 tallets Cuba, hvor Fidel Castro endnu ikke var præsident og hvor først den spanske og efterfølgende den amerikanske kultur var at se og høre på øen. En tid hvor nogle af landets største klassiske komponister udfoldede sig: Ernesto Lecuona, José White, Adolfo Guzmán, Sindo Garay, m.fl. Mød og nyd en spændende og unik musikgenre fra en fjern tid, et alsidig og anderledes repertoire end de ordinære cubanske evergreens: Habanera, Contradanza, Danzon og Traditionel Bolero.

Trio Siboney består af herboende Yasser Pino på kontrabass, Oldrich Gonzales på piano og Emilio Estrada på violin. Alle tre er uddannet fra musikkonservatoriet i Havana, som bl.a. er kendt for at skabe musikere med musikalsk præcision og overskud, hvilket heller ikke er nogen undtagelse for de tre herrer. Elegante Emilio Estrada, der er et par generationer ældre, træder frem i trioen: hans melodiske violinspil bærer præg af ekstra viden, erfaring og disciplin fra hans tid på det russiske klassiske musikkonservatorium.

Trio Siboney har inviteret den klassiske sangerinde Signe Asmussen med sig på scenen, der udover at være en genkendelig kunstner på de danske scener, også har en mange årige forkærlighed til latinsk musik. Signe Asmussen klæder de tre herrer, og hendes sang giver den klassiske cubanske musik en kvindelig nuance.

Læs mere om Yasser Pino: http://www.yasserpino.com/

Læs mere om Signe Asmussen: http://www.signeasmussen.dk/