Arkiv

Print

Christina Dahl Kvartet m. Visuals af dit dat & dot design v. Casper Øbro

Copenhagen Jazzfestival 2017

Man 10 Jul KL 20:00 EntrÉ 160 kr
Billetter sælges gennem ticketmaster.dk


Christina Dahl Kvartet m. Visuals af dit dat & dot design v. Casper Øbro

Christina Dahl har sammen med Visual kunstneren Casper Øbro fra dit dat dot design realiseret en drøm om at skabe en auditiv og visuel oplevelse, der er afhængigt af den menneskelige intuition og interaktion I et rum af formidlere og publikum. I fællesskab ønsker de at gå på opdagelse og skabe et stemningsfyldt univers med fabulerende øjeblikke, der bevæger og overrasker.

Christina skriver: "Jeg oplever musikken som energier og organiske bevægelser i en sanselig væren og ønsker at intensivere den sanselige oplevelse igennem at tilføje det visuelle univers og skabe en gensidig inspirerende kommunikation imellem lys og musik. Det vil kunne bibringe en dybere dimension og dermed berige det samlede udtryk og det sanselige helheds indtryk. Mine ønsker er at udvikle nye veje og skabe øjeblikke, der er autentisk og har en klar retning I form af stærke fortællinger, der danner grundlag for en fælles organisk formidling. Musikken komponerer jeg ud fra min musikalske intuition, der for mig favner og afspejler livet."

Casper Øbro
har siden midt nullerne arbejdet m. video projektioner til koncerter, danseforestillinger, teater og installationer. Hans tilgang er bla. udviklet i forlængelse af erfaringerne fra hans virke som grafisk designer. Casper bruger ofte scenen og kunstnerne som projektionsflader i hans visuelle performances, hvor han bader scenen i projekteret lys hvor optiske illusioner og visuelle metaforer flyder sammen med resten af rummet. Casper laver videoer, der konstant udvikler og bevæger sig til musikken. Han har en enestående fornemmelse for dimensioner og skaber en smuk dybde i et evigt foranderligt udtryk. En af Caspers primære styrker er hans, eksperimenterende og improviserende tilgang, som samtidig veksler over i mere strukturerende videokompositioner, der som hovedformål har at forstærke oplevelse af at være til stede i musikken, i forestillingen, i rummet, i kroppen, i nuet.


Christina Dahl Kvartet har sammen udviklet et legende og frit sprog, hvor de alle fire har ledende roller som solister. I fællesskab bliver det til et unikt og nærværende udtryk. Musikken, der er komponeret af Christina, rummer et bredt spektrum af musikalske temperamenter. Sproget er frit samtidig med en høj følelse af stærke melodier og et lyrisk fortællende univers. Det er en kvartet med sjæl, dybde og intensitet. Kvartetten har i foråret 2017 udgivet ny musik på Storyville Records. Udgivelsen hedder "Childish" og hylder den umiddelbare sanselige væren. Kvartetten består af en af vore bedste guitarister, Niclas Knudsen, den internationalt anerkendte bassist, Jesper Lundgaard & den nærværende poetiske trommeslager Espen Laub von Lillienskjold.