Arkiv

Print

CARSTEN DAHL EXPERIENCE

Copenhagen Jazzfestival 2017

Lør 08 Jul KL 20:00 EntrÉ 160 kr
Billetter sælges gennem ticketmaster.dk


CARSTEN DAHL EXPERIENCE

Det er en årlig tradition og begivenhed at CARSTEN DAHL EXPERIENCE gæster Krudttønden under Copenhagen Jazzfestival og det gør de også igen i år. Dette stjernehold er en utrolig kombination af vildskab og poesi og drive.

Carsten Dahl behøver næppe den store introduktion i nogen jazzsammenhæng. Han er et sandt unikum på klaveret og en dansk pianist i absolut verdensklasse. Men han er mere end det - nemlig en kunstner, der modigt tager livtag med eksistenensens dybe spørgsmål gennem sin musik, der kan afspejle såvel himmelsk skønhed som sjælens angst og bæven. Dette sker i et tonesprog, som nok er dybt rodfæstet i en jazztradition, men som både kan byde på udbrud af ekspressiv fri improvisation og bevægelser ind i den klassiske musiks klangsprog.

Med sin kvartet Carsten Dahl Experience, der i sin tid netop blev dannet i Jazzhouse, har han fundet tre fremragende musikere, som i den grad formår at give hans spil kompetent med- og modspil.

Stefan Pasborg, der sidder bag trommerne, besidder et stort kreativt overskud og har spillet med Dahl i mange forskellige projekter, hvorfor sammenspillet mellem de to ofte går op i en magisk enhed.

Nils Davidsen er en af Danmarks førende bassister, der har spillet med et væld af både danske og internationale navne - herunder bl.a. John Tchicai, Tim Berne, Copenhagen Art Ensemble og mange flere. Endelige tilføjer den garvede saxofonist Jesper Zeuthen en unik glød til arrangementet med sit vilde og poetiske spil og sin dybt personlige tone.

Carsten Dahl Experience udsendte deres fjerde album, "Caleidoscopia", tidligere i 2016, og det blev hyldet som et nyt mesterværk flere steder. Bl.a. gav GAFFAs Ivan Rod 5 stjerner, og skrev om albummet at: "det fosser én i møde med en chokerende kraft og vælde."

Også Politikens Jakob Bækgaard gav udgivelsen 5 hjerter og skrev:

"Det stærkeste indtryk kommer fra de mere melodisk bårne kompositioner. På 'I'm Calling' åbenbarer Jesper Zeuthens tone sig i al sin skrøbelige skønhed i tandem med Dahls syngende klaverlinjer. Det er dog netop i kontrasten mellem de rolige momenter og de eksplosive øjeblikke, at albummet finder sin største styrke."

Glæd dig med andre ord til en aften i selskab med en dansk kvartet i topklasse, der favner både det skrøbelige og det eksplosive i et righoldigt musikalsk udtryk.


LINE-UP
Carsten Dahl
- piano
Jesper Zeuthen - altsaxofon
Nils Davidsen - bas
Stefan Pasborg - trommer