Arkiv

Print

Paco de Lucia Tribute Concert
Mathias Heise
Bjarke Falgren
Mikkel Nordsø
Flamenco Passion

Copenhagen Jazzfestival 2017

Tir 11 Jul KL 20:00 EntrÉ 140 kr
Billetter sælges gennem ticketmaster.dk


Paco de Lucia Tribute Concert

Flamenco guitaristen Paco de Lucía har modtaget nogle af Spaniens mest prestigefyldte priser, herunder Gold Medal of Merit i Fine Arts i 1992 og Prince of Asturias Award for the Arts i 2004.

I 2016 kom dokumentarfilmen "Paco de Lucia - Flamencoens Mester" og for at hylde denne store musiker, guitarist og komponist har guitaristen Poul Jacek Knudsen samlet et hold musikere i international klasse:

Mathias Heise (mundharmonika) - har netop i år modtaget Ben Webster Prisen og i 2016 modtog han Kronprinsparrets Stjernedryspris.

Bjarke Falgren (violin) - Blev nomineret til "Årets danske jazznavn" i Danish Music Awards 2003. I foråret 2002 modtog han Rytmisk Musikkonservatoriums talentpris.

Svend Asmussen har entusiastisk udpeget ham som sin efterfølger med orderne: "Bjarke Falgren er den hårdest svingende violinist (the hardest swingin´fiddler) jeg har hørt siden Stuff Smith."

Manuel Weber (Kieler Nachrichten): "Falgrens færdigheder i det musikens sprog er uden grænser, hans præcision og hans spektakulære, forførende, lyriske spil er årsag til at man er nødt til at søge vidt og bredt for tilstrækkelige superlativer"

Mikkel Nordsø (guitar) GAFFA:"superguitarist og vinder af Ken Gudmand Prisen 2012! Prisen anses for at være en af rytmisk musiks vigtigste priser herhjemme, som har til formål at skabe opmærksomhed om de musikere, der skaber musikken og lever med og for den".

"Mikkel Nordsø er kendt som en meget alsidig og vanvittig dygtig guitarist."
"Mikkel Nordsø har hævet sig over genrebegrænsningerne og står nu som en af Danmarks bedste og mest skattede musikere." (Copenhagen World Music Festival 2016)

Flamenco Passion:
Poul Jacek Knudsen (guitar) - Nicolai Land (bas) - Anders Pedersen (cajon/percussion)

"Knudsen er en brillant guitarist som ikke tøver med at lave nogle harmoniske ekskursioner når temaet kræver det, …men altid inden for rammerne af det traditionelle flamenco sprog. Sådan ! Med en lyd der er fuldstændig aktuel og frisk uden konservatisme. Ren "guitarra jonda" (dyb guitar)." - (Juan Vergillos i dagbladet "Diario de Sevilla")

FLAMENCO PASSION blev nomineret til en Danish Music Award 2011 i kategorien Årets Danske Worldtrack.

FLAMENCOPASSION2 var månedens Cd i januar 2011 på DMF/Kbhs hjemmeside


Sagt om Paco de Lucía:

Chick Corea: "Paco inspirerede mig i opbygningen af min egen musikalske verden så meget som Miles Davis og John Coltrane, eller Bartok og Mozart."

Larry Coryell: ".... for mig, det var det største ægte guitarspil, jeg nogensinde har hørt eller nogensinde vil høre."

George Benson: "Den største guitarist i verden i dag for mig er Paco de Lucia"