Arkiv

Print

Anomali

AFLYST AFLYST AFLYST

Fre 15 Sep KL 21:00 EntrÉ 50 kr
AFLYST AFLYST AFLYST

Anomali
En ny elektronisk duo er dukket op på den danske musikscene og det er værd at holde et vågent øje med disse talentfulde kunstnere. Anomali består af Stine Bang Schmidt (vokal) og Christian Buhl Hendriksen (strengeinstrumenter, produktion) og tilsammen skaber de en konceptuel elektronisk popmusik, der forener det bedste fra den analoge og digitale verden.

Anomali pendulerer mellem forskellige udtryksformer. Omkring Stine Bang Schmidts ekspressive vokal svæver både dybe Moog synthesizers, lyde fra gamle trommemaskiner, fuglelyde optaget på eksotiske rejser i Afrika og rumoptagelser fra NASA. Nysgerrigheden og legelysten indgår i symbiose med et ønske om at udfordre nye måder at tænke det musikalske univers.

Debut-EP'en Kan kan ta ta, der udkom på eget lille label, OOO Recordings, opnåede airplay i USA og London af radioværter som Brody Ramone fra Dirty Glitter og på forskellige collegeradioer.

Duoen henter inspiration i såvel ekspressionistisk kunst som triphoppens sfæriske klangfarver, og de musikalske forbilleder tæller Portishead, Radiohead og andre kloge hoveder. Anomali er i høj grad et band, som er deres kunstneriske valg og udtryk bevidst. Om pressebilledet udtaler duoen:
»Fisken er lukket inde bag et akvarie, fuglen er lukket inde bag tremmer og hesten uden arme. Tilsammen skal de tre dyr understrege betydningen og konsekvensen af at være sat i fangenskab. Hvordan man kan være født i en forkert kontekst og føle sig spærret inde eller stillet til skue. Som mennesker og individer bliver vi ofte sat i bestemt bokse, blot fordi man opfører sig eller ser anderledes ud.«

'
Elevator' er en EP- trilogi, sekvenseret som 'LL', 'L★' og 'SKY', som således repræsenterer tre sindstilstande, der bevæger sig fra havets bund op til universets stjerner. Ep'erne er mastereret af Mandy Parnell, som nyligt har vundet en Grammy for hendes kreative/tekniske finpusning for kunstnere som Brian Eno, Björk og Sigur Rós.»De tre EP'er indeholder gennemgående lyde, der kan forveksles med noget andet, fx lyden af et plask fra en brønd, som er lavet til en god 80'er lilletromme eller leadvokalen, der er lavet om til en tuba. På den måde er tingene ikke altid som de lyder eller ser ud. Ligesom i virkeligheden«, lyder det fra Anomali.

Hør mere her