Arkiv

Print

Jesper Hedegaard Sound of Brasil & Dance

Brasiliansk Instrumentalmusik

Lør 07 Apr KL 20:30 entrÉ
Billetter sælges i døren.


JESPER HEDEGAARD SOUND OF BRASIL & DANCE


En koncert med danseindslag som drager publikum ind i sanseligheden og lyden af Brasilien

Publikumsopbakningen ved vores turné i efteråret 2017 har været overvældende, og nu vi skruger en smule mere op for forventningerne.

Der er lagt op til en enestående brasiliansk koncert kombineret med indslag med moderne dans som drager publikum ind i sanseligheden og lyden af Brasilien. Publikum kan se frem til en unik oplevelse med fremragende Brasiliansk Instrumentalmusik. Stilarten bygger på 60'ernes berømte brasilianske trioer - et nyskabende og anderledes musikkoncept som både overrasker og begejstrer. På repertoiret er samba, choro, baião og samba-canção.

Det er med stor glæde, at vi kan præsentere to af Brasiliens ypperste instrumentalister, Sidiel Vieira (b) og Celso de Almeida (dr). De har spillet sammen i årevis, blandet andet i Ceso de Ameida Trio, så man kan forvente, at se et brillant sammenspil. Det er ingen overdrivelse at fremhæve, at disse 2 brasilianske stjerner, der turnerer over hele verden med forskellige artister, er nogle af de bedste i Brasilien. Det er en sjælden mulighed for, at opleve dem sammen i Danmark.

Dansen styres af den brasilianske danser og koreograf Meire de Oliveira som har en lang uddannelse i moderne dans "dança contemporânea" og afrobrasiliansk dans "dança afro" med sig fra sin hjemby Salvador i staten Bahia. Hun har boet i Danmark i mere end 20 år og arbejdet som danser, underviser og koreograf. Hun er en af de få uddannede brasilianske dansere i Danmark.

Jesper Hedegaard har specialiseret sig i Brasiliansk Musik siden 1976 og har optrådt i Brasilien i mere end et årti. I 2015 spillede han koncerter i São Paulo med disse to fornemme musikere. I september 2017 spillede Sound of Brasil 5 forrygende koncerter for et begejstret publikum, så banen er kridtet op. Alexander Kraglund og Jesper Hedegaard har spillet sammen siden slutningen af 2012 hvor de mødtes i Rio. Ifølge den nyligt afdøde Jazzlegende Svend Asmussen så "swinger Alexander på ægte brasiliansk".

Som 24-årig solgte Jesper Hedegaard sit elskede Hindsberg klaver og satsede alt for at komme den brasilianske sjæl nærmere. Draget af dyb nødvendighed og længsel samt ønsket om, at beherske brasiliansk musik, drog han i 1979 til Rio de Janeiro med en kuffert og 1000 Dollars på lommen, uden andre planer end at spille og lære så meget som muligt. Med tiden er det blevet til 16 rejser, 12 år og over 2000 koncerter i Brasilien.

Jens Lohmann, journalist og sydamerikaspecialist skrev i sin anmeldelse af Cd'en Time to Change med Jesper Hedegaard Trio "Jesper Hedegaard er næsten mere brasiliansk end dansk. Han har siden 1976 viet sit liv til brasiliansk musik, er vokset sammen med den del af den, der bygger bro til jazzen. Han er en kendt og skattet musiker i Brasilien og en utrættelig formidler af den rige brasilianske musik i Danmark uden i øvrigt, at gøre et større væsen af sig selv. Det er musikken - det drejer sig om."
Siden 2013 har Jesper Hedegaard sammen med Alexander Karglund årligt draget på turné med "Brasilianske Stjerner med Jesper Hedegaard Trio" og de har optrådt på, Giant Steps, Lyngby Stadsbibliotek, Gentofte Hovedbibliotek, Jazzselskabet i Aarhus, Lyngby Jazzklub, Paradise Jazz, Hornbæk Jazzklub, Værket i Randers, Ministeriet i Ebeltoft, Krudttønden, Kulturhuset Islands Brygge og Tranquebar.

Koncerten med JESPER HEDEGAARD SOUND OF BRASIL er en unik mulighed for at tage et skridt længere ind i det fascinerende brasilianske musikunivers.

Alexander Kraglund - violin, bratsch, og mundharpe
Jesper Hedegaard - piano
Sidiel Vieira - bas
Celso de Almeida - trommer

www.jesperhedegaardtrio.com