Arkiv

Print

Cubop featuring Al Agami

Special guest Fredrik Lundin, sax

Lør 19 Maj KL 21:30 EntrÉ 95 kr
Billetter sælges i døren.


Cubop - Groovy latinjazz med rødder i cubansk salsa
Cubop er et 7-mands orkester, der har udviklet sin egen stil, ved at forene salsa-beatet med melodiøse jazz og funk temaer.

I ’94 tog tre danske musikere til Cuba for at opleve salsaens rødder og få den rytmiske feeling helt ind under huden. Og det fik de - bl.a. gennem undervisning fra musikerne fra Buena Vista Social Club, som få år senere blev verdensberømte og rullede salsabølgen ind over Europa og Danmark.

Rejsen til Cuba og mødet med de cubanske musikere blev startskuddet til bandet Cubop, der gennem mere end 20 år har bevæget sig i forskellige retninger inden for den cubanske musik og latinjazz. Navnet Cubop betyder Cuban Bebop og stammer oprindelig fra et Dizzie Gillespie nummer af samme navn.

Bandet har gennem årene udviklet Cubop fra at være et powercubansk danseband med sangere og kor, til i dag at blande salsa med jazz og funk i et rent instrumentalband. Et mix af stramme groovy bas- og klaverfigurer med friheden fra jazzens legende improvisationer, og stadig med salsaens dansefeeling.

Cubop spiller musik, der appellerer til både jazzelskere og folk med salsa i blodet.


Musikerne I bandet er:
Mads Brusgaard: trompet
Tomas Truelson: sax
Mia Engsager: trombone
Peter Lyster: piano, keyboard
Jesper Gøtsche: bas
Christoffer Askman: congas
Kim Adrian: timbales

Repertoire:
Egne arrangementer af jazz, pop og funk klassikere – bl.a. numre af Herbie Hancock, Stevie Wonder, Sting og Maceo Parker.