Arkiv

Print

Oktoberkoret

Sange om fred og frihed

Søn 07 Okt KL 15:00 EntrÉ 100 kr
Billetter sælges i døren.


Oktoberkoret synger sange om fred og frihed

Oktoberkoret forudsætter at repertoiret skal vægte tekstindholdet ligeså højt som den gode melodi og de melodiøse arrangementer. 

I korets idegrundlag står der:
”I Oktoberkoret har vi en mening med det vi synger.
Vi synger sange om fred, frihed, solidaritet og retfærdighed.
Vi holder også af folkelige viser om livsglæde og kærlighed.
Og vi lægger stemmer til drømme om et bedre samfund.”

I 42 år har koret sunget politiske sange, og koncerten i Krudttønden er ingen undtagelse som titlen på søndag eftermiddags koncert `Sange om Fred og Frihed` fortæller. Politiske sange i en bred fortolkning med arrangementer til tekster og sange af blandt andre Charlie Chaplin, Nazim Hikmet, Toots Thilemans, Spencer Williams, Carl Scharnberg, Mikael Wiehe og mange flere. En stor del af korsatserne er arrangeret af Oktoberkorets dirigent siden 2009 Jørgen Allan Christiansen. Som sædvane for Oktoberkoret akkompagneres koret af en håndfuld professionelle musikere.

Lars Bo Svendsen har akkompagneret Oktoberkoret ved flere koncerter på rytmeguitar, og har desuden optrådt både som solist og med en duo. Lars Bo er til daglig musiklærer.

Torben Kjær på piano er uddannet filmkomponist men har udover sin komponistvirksomhed været kapelmester og i jazzsammenhæng spillet sammen med blandt andre Ben Webster, Dexter Gordon, Clark Terry og Dizzy Gillespie.

Morten Skøtt Knudsen har en bachelor med trommer som hovedinstrument fra Rytmisk Musikkonservatorium. I 2012 vandt han Danish Music Awards Jazz for unge musikere sammen med trioen Andromeda.