Bo Stiefs Nordisk Rod

Ons 19 Nov KL 20:00 EntrÉ 80 kr
Billetter sælges i døren.


First time in Denmark

Bo Stiefs nye musikalske møde med den norske komponist og saxofonist Tore Brunborg og den svenske komponist Krister Jonsson på guitar.
Sammen har de skabt et helt nyt univers af nordiske toner... Nordisk Rod.

Den verdens kendte danske bassist, komponist, producer Bo Stief har nu en ny trio som afløser for hans sucess One Song projekt. "Nordisk Rod" er titlen Bo Stiefs nye musikalske møde med den norske komponist og saxofonist Tore Brunborg og den svenske komponist Krister Jonsson på guitar.
Et anderledes udadvendt og vedkommende topmøde mellem 3 musikere, som deler et fælles ønske om en lyd med rødder i det nordiske. Det nordiske sind, temperament, den nordiske smag, holdning, æstetik og egenart er grundinspirationen.
De 3 musikere vil skabe et lydspor til her, hvor vi bor og til den tid, vi lever i og tage udgangspunkt i det svenske, norske og danske. Et lydspor, som ikke bekender sig til genrer, og som bygger på de 3 musikeres åbenhed, alsidighed og lyst til at spille ny levende musik. Musikken er baseret på universelle termer som stemninger, lydbilleder, skønhed, vitalitet, legende lethed, humor, opfindsomhed, variation, sammenspil og personlig kreativitet.
Passionen for det at skabe både gennemkomponeret og spontan improviseret musik er grundlaget for de 3´s fællesskab, et fællesskab der satser på at give publikum oplevelser. Tore og Bo har haft musikalsk kontakt siden 80erne og Krister og Tore har for nyligt turneret sammen.
Tre store virtuose, erfarne og kreative skandinaviske musikere, der alle internationalt har sat sit fingeraftryk på dagens musik og skabt nye veje for deres instrument, har fundet sammen for at spille nærværende optimistisk nu-musik for alle på aller højeste plan.

Tore er den anden store norske saxofonist på linie med Gabaril tunerer fortiden også med Manu Katche trommeslager for Sting og Peter Gabriel.
Krister er i Danmark bla. kendt med Fredrik Lundin Overdrive, Marilyn Mazur.
Bo spiller i øjeblikket bla. Med Palle Mikkelborg, Helen Davies, Bobo Moreno Ole Kock Hansen, Jesper Thilo, Santa Cruz og Stig Kreutzfeldt.