Arkiv

Print

Sinne Eeg
og George Colligan Duo

Copenhagen Jazzfestival 2009

Man 06 Jul KL 20:00 EntrÉ 120 kr
Billetter sælges gennem billetnet.dk


Sinne Eeg blev årets modtager af P2 Jazz Prisen 2009, da DRs særlige pris til et yngre jazztalent blev uddelt pinselørdag i forbindelse med Danish Music Awards Jazz 2009 i Koncerthuset i DR Byen.

Det var DRs generaldirektør Kenneth Plummer, der overrakte prisen, som - udover æren - består af en statuette og en musikproduktion i DR-regi.
"Der er sagt og skrevet meget positivt om Sinne Eeg, siden hun i sommeren 2007 udsendte sit album 'Waiting For Dawn'. Og via sine talrige optrædener i ind- og udland har hun fastslået, at der er fuldt belæg for de mange roser. Derfor kan Sinne Eeg heller ikke betegnes som en spire, men som en fuldbåren kunstner," hed det blandt andet i motiveringen for at vælge den 31-årige sangerinde.
Det er et udvalg bestående af programmedarbejder Jens Jørn Gjedsted fra P2, DR Big Bandets kunstneriske konsulent Chris Minh Doky, jazzanmelder Kjeld Frandsen fra Berlingske Tidende og rektor for Det Rytmiske Musikkonservatorium Henrik Sveidahl, der har udpeget årets P2 Jazz Pris-modtager.

Ubesværet og personligt
Og i deres begrundelse hedder det videre:
"Sinne Eeg har talrige gange vist sig som den karismatiske jazzdiva, der - med store og små ensembler - ubesværet og personligt - har formidlet såvel den amerikanske som den danske sangskat. Men hun har også - især med 'Waiting For Dawn' - vist nogle kreative og originale sider af sit musikalske talent. Blandt andet på det kompositoriske område, og det er de sider, som P2-priskomiteen særligt har lagt vægt," hedder det.
Den 31-årige Sinne Eeg stammer fra Lemvig, og hun gik på Musikalsk Grundkursus i Holstebro, inden hun fra 1997-2003 studerede ved Vestjysk Musikkonservatorium. Umiddelbart derefter udsendte hun sin første cd i eget navn, og snart var hun på turné i Japan og Kina med musikken og med den musikalske partner Martin Schack.
Det egentlige gennembrud fik hun i 2007 med cd'en 'Waiting For Dawn' og sidste år blev det til en dansksproget cd: 'Kun en drøm'. Flere vil måske også huske Sinne Eeg fra DR Big Bandets julekoncerter sidste år, og Sinne Eeg har også optrådt med Tivolis Big Band, Klüvers Big Band og egne grupper.


Mere info: www.sinnemusic.com