Arkiv

Print

Manuela Lærke Group

Jazz/Pop/Salsa

Lør 23 Maj KL 21:00 EntrÉ 65 kr
Billetter sælges i døren.


The things we do for love


The things we do for love, er det tredje soloalbum fra den dansk/amerikanske sanger og sangskriver Manuela Lærke, og en af denne kunstners bedste egenskaber er, at hun forstår at føre sine lyttere med sig hvorhen hun end vil. Hun gjorde det med "So very still" 2002, "ManuLand" i 2004, og nu altså også med "The things we do for love." Og man følger hende troligt, fra albummets introlude, der blidt sætter rejsen i gang.

Albummet er delvist indspillet i PM Studios i Havana, hvor Manuela Lærke har inviteret en håndfuld fantastisk velspillende cubanske musikere til at lege med sig.

Featuring:
På trompet er det den internationalt anerkendte Alexander Abreu, der på forunderligste vis understøtter Manuela Lærkes sange, så man nærmest kan høre vinden i palmerne og bølgernes brusen. Også Boris Ernesto (Los Van Van) på keyboard, Carlos Miyares på saxofon og den kun syttenårige trommeslager Rodney Barreto tillægger pladen et skær af uendelig sommer, igennem deres fortolkning af "The things we do for love".

Sangene bevæger sig ind og ud af kærlighedens mange tilstande og dimensioner og inviterer konstant lytteren gennem deres lethed og tilgængelighed. Dette gør sig gældende uanset om temaet er de lyse eller dunkle sider - om det enkle i livet i skyggen under kirsebærtræet, eller kærligheden der kom og gik.

Musikken er som på de tidligere albums skrevet af Manuela Lærke selv, bortset fra den Cubanske tribute "Porque Manuela no me pelea". (Hvorfor Manuela forkæler mig). Og forkælet det bliver man, ikke mindst af hendes faste herboende trio, som fortsat består af Jonas Berg på piano og keyboards, Morten Ærø på trommer og Yasser Morejon Pino på bas. De udmærker sig særligt på numre som: balladeversionen af titelnummeret eller den veloplagte "Me and my cherry tree".

Genrerne blander sig fra jazz, henover pop til salsa. Manuela Lærke formår og forstår at skabe et lydbillede der er både levende, funky, kærligt og blidt - selv når hun adresserer emner af lidt mere alvorlig karakter, og hendes møde med Cuba er ærligt, rørende, eftertænksomt og som altid - originalt.