Arkiv

Print

Lilyphone

country

Lør 05 Sep KL 22:00 EntrÉ 60 kr
Lilyphone's musik er noget særligt på den danske musik-scene, og bandet rummer en meget unik historie, der strækker sig lige fra Muhammed-tegningerne til Nicole Kidman.

I sommeren 2006 stod det dansk/norske orkester overfor at skulle på tourné til Vestbredden i Palæstina. Planen var at præsentere deres musik på en helt fremmed scene og samtidig indgå i et større dansk-palæstinensisk samarbejde. Men en række tegninger af profeten Muhammed kom i vejen. Af sikkerhedsmæssige årsager kunne det ikke lade sig gøre at tage af sted, og bandet tog i stedet på en impulsiv tur til Nashville i USA. Helt uden kontakter, men med en klar overbevisning om det musikalske slægtskab, drog de fire medlemmer af sted til country-musikkens hovedstad for at spille to koncerter. En tur der udviklede sig til meget mere, end de på forhånd havde turdet drømme om.

Allerede til den første koncert sad den rigtige mand blandt publikum, og på ingen tid fik bandet en lang række kontakter, hvilket har betydet, at Lilyphone gennem de sidste 3 år har spillet omkring 60 jobs i USA, fået kontrakt med både management og booking bureau og har indspillet et album med produceren Rogers Masson (The Black Crowes, Emmelou Harris). På albummet medvirker flere anerkendte musikere fra Nashville bl.a Al Perkins (Dolly Parton, The Rolling Stones) og mega-stjernen Keith Urban har doneret en sang til albummet.

Netop Keith Urban markerer et af højdepunkterne i bandets karriere, da han sammen med sin hustru Nicole Kidman dukkede op til en Lilyphone-showcase i Nashville. De bød på stående ovationer og insisterede efterfølgende på at møde bandet.

Besætningen i Lilyphone er:

Marie Keis Uhre : Vokal, dobro, guitar
Thomas Bang : Kontrabas, kor
Jakob H. Thomhav : Guitar, dobro, kor
Thomas Steen Hansen : Cajon, Percussion, kor

Lyt til Lilyphone's musik på : www.lilyphone.com