Arkiv

Print

Den Hvide Lektie

Zulu Comedy festival

Søn 06 Sep KL 20:00 EntrÉ 110 kr
Billetter på www.billetlugen.dk/andet/8276/


En god hemmelighed skal opleves live
I ni år i træk er det i al hemmelighed lykkedes Michael 'MC' Christiansen og Carsten Eskelund at quizze om paratviden sammen med en lille trofast skare af quizdeltagere. Men ved Zulu Comedy Festivalen i København, kommer 'Den Hvide Lektie' op til overfladen og quizzer for fuld udblæsning den 6. september i Krudttønden.


'Det er svært at være nr. 7', er sort snak for de fleste, men helt indforstået snak mellem Den Hvide Lektie og deres dedikerede publikum, der gennem 9 år har samledes hver anden onsdag til en god gang quiz på paratviden med spørgsmål om alt fra sangtekster, til, film, politik og ikke mindst Beverly Hills. Præmiesummen er 500 kroner, men det er mere stemningen der lokker gæsterne end pengene.

En fast quizdeltager, Plyskatten, skriver i sin anmeldelse på mitKBH.dk:
"Jeg er en fast gæst hver anden onsdag, og det er både meget hyggeligt og meget underholdende. Selvom man nogle gange ville ønske man havde fulgt bedre med i geografi (hvilke lande er det lige der grænser op til Tjekkiet?), og oversættelser af amerikanske filmtitler (hvad var den originale titel på 'En russer rydder op i Chicago?) og Beverly Hills, som der altid er et spørgsmål om, kan man altid bare købe sig en fadøl (eller vinde en) og more sig over Carstens Eskelunds forsøg på at synge, MC's parodi på formanden for dansk flaskegenbrug Leif Horseager, og de (meget indforståede) sange, som spørgsmål 7- sangen og Tak for Kaffe- sangen."

En cafe-quiz bliver til
Det hele startede i 2000, da de to dengang nystartede stand-uppere, Carsten Eskelund, i dag kendt fra Radio 100 og Michael "MC" Christiansen, også kendt fra 'Tjenesten' på DR, tilfældigt rendte på hinanden en onsdag aften, på en café på Vesterbro. MC var ude for at drikke øl, mens Carsten arbejdede som bartender og netop denne aften havde til opgave at læse et par quiz-spørgsmål op, som ejeren havde forfattet.

Det stod dog hurtigt klart, at ejeren af cafeen ikke havde voldsomt styr på det faktuelle, så MC valgte at tage arbejdshandskerne på og hjælpe sin kollega med lynhurtigt at forfatte et par nye spørgsmål, i et forsøg på at redde aftenen. Det lykkedes at få vendt tumulten til en fornøjelig aften - og undervejs hyggede de to komikere sig så meget med opgaven og deres åbenlyse fælles humor, at de blev enige om at gøre det igen, bare ordentligt - og pludselig var tonerne til Danmarks første og største café-quiz slået an.

Som en steppebrand bredte rygterne om det nye fænomen sig i lokalområdet og de halvtomme hverdagsaftener på cafeen blev afløst af fulde huse, hvor folk sad på gulv og fadølsankre, for at få mulighed for at quizze med. I starten var det de meget anderledes spørgsmål om popkultur og perifær paratviden, der tiltrak de entusiastiske deltagere, men de to komikere kunne slet ikke lade være med at blande humor, kampråb og mærkelige ritualer ind i den quiz, der hurtigt - og uvist af hvilken årsag - fik navnet Den Hvide Lektie.

Den gode hemmelighed kan opleves live
I anledning af Zulu Comedy Festivalen, der finder sted i København den 29. august - 6. september, har vi nu alle sammen mulighed for at quizze sammen med De Hvide Lektie, når de kaster spørgsmål ud i flæng den 6. september i Krudttønden på Østerbro. Billettpris 110 kroner, Hvem ved, måske bliver man afhængig?