Arkiv

Print

Veronica Mortensen
og Klüvers Big Band

Jazz

Lør 17 Apr KL 20:00 EntrÉ 80 kr Veronica Mortensen:
I’m the Girl
***** hjerter i Politiken
Billetter sælges i døren.


Nordisk jazz-pop møder melodisk latin-jazzSangerinden Veronica Mortensen med den sødmefyldte, iørefaldende jazz-pop-vokal stod forrest på scenen, da Klüvers Big Band fyldte Ridehuset under Aarhus Jazz Festival 2009 fire aftner i træk. Koncerterne blev optaget og danner grundlag for hendes 3. cd i eget navn, som udkommer i februar 2010. I den anledning indbyder Veronica Mortensen og Klüvers Big Band til koncert og cd-release.

Musikken består hovedsagligt af Veronica Mortensens eget materiale, arrangeret for bigband af Klüvers Big Bands tidligere lead-trompetist, Jesper Riis, i den nordiske jazz/pop-tradition.

Veronica Mortensen er datter af sangerne Titika og Allan Mortensen. Hun voksede op hos sin græskfødte mor og efter at have boet i både København og Stockholm, flyttede de til Athen da Veronica var 12 år. Som 20-årig valgte hun at flytte tilbage til Danmark, og her startede hun sin musikalske karriere i Århus på Det Jyske Musikkonservatorium. Senere flyttede hun til København, hvor hun tog diplomuddannelsen på Rytmisk Musikkonservatorium og mødte sangeren Niels HP, som hun idag er gift og har to børn med. I 2003 udgav Veronica Mortensen sin anmelderroste debut-cd, 'Pieces in a Puzzle', og i 2007 udkom hendes andet album, 'HAPPINESS is not included'. Musikken består hovedsageligt af hendes egne kompositioner, og teksterne er skrevet i samarbejde med manden Niels HP. Hun har medvirket i både teater, musicals og på studieindspilninger, TV og livejobs med bl.a. Thomas Helmig, Sebastian og Lis Sørensen - og så har hun i en årrække været en populær solist med Klüvers Big Band.Klüvers Big Band kan i 2010 fejre ikke mindre end 33 års jubilæum, og gennem tiden har bigbandet samarbejdet med et hav af store solister. I de senere år har bigbandet blandt andet turneret med den amerikanske sanger og jazz-superstar, Kurt Elling, og orkestret har inden for de seneste par år udgivet plader med sangerinden Cæcilie Norby og saxofonisten Jesper Thilo. I Klüvers Big Band sidder nogle af Danmarks bedste jazzmusikere - flere af dem solister i international klasse - men først og fremmest er det et hold, hvis kollektive energi og sans for at få musikken til at løfte sig og swinge med fynd og klem er helt overvældende.


Læs, se og hør mere til Klüvers Big Band på: www.kluversbigband.dk