Arkiv

Print

Sidsel Storm, Malene Mortensen,
Jacob Karlzon m. fl.

Copenhagen Jazzfestival 2010

Fre 02 Jul KL 20:00 EntrÉ 90 kr
Billetter sælges gennem Billetnet.dk


Sidsel Storm
Sidsel overlader intet til tilfældighederne. Her er en pige med ben i næsen og sans for skønhed. Det har på mange måder på- virket hende og hendes karriere, idet Sidsel må og skal have en finger med i alt, der omhandler hendes kunstneriske virke, lige fra komposition, tekstskrivning, pladeud- givelse, booking, pressebilleder til musik- kens fremtrædelsesform både live og i studiet.
Den stædige unge dame vil sikre sig, at tingene bliver gjort ordentligt, og ender derfor altid med at have mange jern i ilden. "Swedish Lullaby" er det perfekte billede på Sidsels selvstændighed og sans for
detaljen. I modsætning til Sidsels foregående album, hvor hun komponerede flere numre selv, har hun på denne nye plade, koncentreret sig om lyrikken og den smukke nordiske klang, spundet elegant hen over kompositioner fra bl.a den respekterede svenske jazzkomponist Lars Jansson, samt den danske pianist og komponist Peter Otto.

Fra upcoming til feteret jazzsangerinde
Sidsel Storm oplevede et stort skred fra upcoming sangerinde til feteret jazz-stjerne, da anmelderne med stor ros modtog hendes foregående album "Sidsel Storm", der udkom i maj 2008. Pludselig begyndte bookerne at kime hende ned med spillejobs i stedet for den anden vej rundt, og dygtige jazzmusikere henvendte sig for at få lov at spille med hende. Albummet modtog ydermere en "Danish Music Award" for årets danske vokal-jazz udgivelse.
Med udgivelsen af "Swedish Lullaby" tager Sidsel Storm skridtet videre - hun finder ind til kernen af hendes kunstneriske udtryk og fører os igennem et personligt album, hvor kærligheden har mange facetter. Det er tydeligt hvordan de mange koncerter de sidste to år, har udviklet hende musikalsk og tilført hende en selvtillid, der fremstår som intensitet og nærvær på scenen.


MALENE MORTENSEN
Malenes udtryk har taget en drejning fra den akustiske standard jazz mod det mere elektriske, mod noget, der kan minde om en modernisering af den jazz rock fusion, der var fremherskende i starten af 1980?erne. Det er cool, medrivende, energisk og overbevisende musik, der heldigvis nok skal få visse jazzpuritanere til at hæve øjenbrynene, men til gengæld vil rive os andre, og helt givet også ikke vante jazz lyttere, med i en beruselse af det musikalske overskud, af samspillet, af de flotte soloer, af de lækre guitarrifs samt af Malenes virtuose stemme og musikalitet.

På Agony & Ecstacy står det klart, at Malene Mortensen kan skrive, og oven i købet besidder en evne til at lave ørehængere, der ikke er til at ryste af sig. Som sangerinde tør hun give sine sange en personlig vinkel og det er de store følelser, fra "smerte til ekstase", der kommer på banen. Det er ikke sange fra en hurtig hittende grandprix-stjerneforenaften poptøs, men fra en seriøst arbejdende sangerinde, der stædigt er fortsat af en vej, der er helt hendes egen.