Arkiv

Print

Carsten Dahl
og Experience Kvartet

Copenhagen Jazzfestival 2011

Man 04 Jul KL 20:00 EntrÉ 120 kr
Billetter sælges gennem Billetnet.dk


Carsten Dahl
Carsten Dahl har spillet sig op i verdenseliten af jazzpianister. Hans diskografi er imponerende og afspejler hans store spændvidde, både i de over 20 udgivelser i eget navn og de utallige hvor han assisterer. Blandt højdepunkterne i karrieren er trioerne med Arild Andersen/Patrice Heral, Lennart Ginman/Thomas Blachman og Alex Riel/Mads Vinding, men hans soloudgivelser hører også til blandt de absolutte perler.

Nu har Carsten sammensat sit nye drømmeensemble, som optræder både som trio og som kvartet. De kan høres på den nyudgivne cd "Humilitas" fra Storyville.

Ud over Carsten selv ved flyglet består gruppen af Jesper Zeuthen (sax), Nils Bo Davidsen (bas) og Stefan Pasborg (trommer).

Carsten Dahl Experience gav deres første concert I Copenhagen Jazzhouse i 2007. Carstens drømmehold skaber, hvad han selv kalder "en spirituel, lyrisk og åben musik", hvor ideerne og dermed musikken kommer til at flyve. Hans valg, at gå i denne retning skal ses som et dybtfølt det ønske at få manifesteret retten til at forblive fri og kreativ i sin musiceren. Skabe fortællinger i nuet. Med andre ord en musik som lægger klart afstand til faste former og stramme konventioner.

I denne ekspressive kvartet- og trioform finder lytteren bølger af puls, smukke temaer, betydningsfulde pauser og passager af heftigt kaos.
Sammenspillet er telepatisk, musikken er dejlig uforudsigelig, og fremførelsen og skabertrangen er på det absolute topniveau.

Presseklip
"det er spændingen mellem Zeuthens forrevne fraser og klagende tone og på den anden side Dahls søgen indad i harmonierne med al sin klassiske dannelse som ballast, der gør det til en meget vellykket cd"
- Peter H. Larsen, Information 8/4-10

"De fire trykker den sammen af big time i ti kompositioner, der alle har skitsens karakter, men som forløses på fornem vis af musikerne, hvis spilleglæde og indbyrdes kemi er helt i top. Fra starten - i de to Zeuthen-ting 'Åndedans' og 'Okto' - fornemmer man et tydeligt slægtskab med Keith Jarretts 'skandinaviske kvartet' fra 1970'erne. 5 hjerter.
- Henrik Palle, Politiken april 2010

"Lad mig sige det med det fra starten: Carsten Dahls nye cd er forbløffende god. Musikken taler stærkt og direkte. Carsten Dahls klaverspil blomstrer i helt usædvanlig grad i dette selskab. Et klaverspil som konstant finder støtte fra rytmegruppen, der både er årvågen og sulten efter action. Arven fra slut-60'ernes Keith Jarrett tager Carsten Dahl op på sin egen måde. Faktisk har jeg sjældent hørt ham så dristig og frigjort.
- Chr. Munch-Hansen, Jazzspecial

Jesper Zeuthen - sax
Nils Bo Davidsen - bas
Stefan Pasborg - trommer