Arkiv

Print

Nana Schwartzlose
Markussen/Raabo

DobbeltKoncert

Ons 25 Maj KL 20:00 EntrÉ 70 kr
Billetter sælges i døren.Nana Schwartzlose
Sideløbende med sangkarrieren i Danmark, tilbringer den silkeborgensiske sangerinde op imod halvdelen af året i New York, hvor dusinvis af byens tilrøgede klubber har lagt scene til Nanas musik. Det er derfor heller ingen tilfældighed, at debutalbummet Notes to Remember udkom på newyorker pladeselskabet L'atelier Clair til anmeldernes store begejstring.

Anmelder Torben Bille skrev bl.a.:
"Er der overhovedet plads mellem Tina Dickow og Agnes Obel? Hvis nogen kan klemme sig ind der, må det være Nana Schwartzlose."

Som Nanas liv er hendes musik grænseløs og søgende, men samtidig så rodfæstet, som kun et berejst menneske kan lave det. Med en formfuldendt og udtryksfuld vokal er Nana Schwartzlose ikke bare behagelig at lytte til - hun rummer også den lyksalige evne at kunne formidle en sansefuld sårbarhed, hvor det stille drama lurer under overfladen, og sikkerhedsnettet for længst er pillet væk under fødderne på tilhøreren. Derfor er en aften i selskab med Nana aldrig fokuseret på iscenesat indhold, men derimod på musikkens reneste form, hvor vi bliver forført, begejstret og frem for alt berørt.


Markussen/Raabo
Ole Markussens sange gør indtryk. På én gang komplekse og umiddelbare, personlige og universelle, intime og overjordiske, eksistentialistiske og nedepåjorden selvironiske.

Kompetent og kompromiløs poesi skabt af nødvendighed og båret af en stærk melodisk åre og en stor flair for den enkle sang med det store udtryk.

Samarbejdet med multiinstrumentalisten Henrik Raabo går mere end 25 år tilbage og har resulteret i en lang produktion af sange, som også andre kunstnere har nydt godt af igennem årene.

Markussen/Raabo er i fuld gang med forberedelserne til udgivelsen af CD i starten af 2012 og kan i efteråret høres på en række københavnske klubber og sangskriverevents.

Markussen/Raabo får optimal støtte på scenen af sangeren Pia Trøjgaard og percussionisten Tira Skamby. Pia og Tira er hver for sig blandt de bedste på deres felt i Danmark og har kunnet opleves i studie- og livesammenhænge med bl.a. Poul Krebs, Gnags, Erann DD, Aqua, Rasmus Seebach, Gnags, Nik & Jay og Alex Mendes