Arkiv

Print

Bluestime
Paulski og den nye verdensorden

Blues / Indie / Punk / Ska

Fre 10 Jun KL 21:00 EntrÉ 60 kr
Billetter sælges i døren.


Bluestime
Hvordan lyder der, når en momentant vanvittig Kim Jezus klemmer den sidste luft ud af sin harmonika til beatet af Thomas Bertelsens trommer, mens Peter Bluestime prædiker the blues gennem sin hårdt prøvede mikrofon? Eller når tredje vers er sunget og Stefan Moulvad klikker ned på den bagerste pick up på telecasteren og lader et sonisk blålyn klinge ud over Jesper Tejstøs pumpende og huggende Fender Bas? Det kan man få svar på lørdag d 10. juni, når københavnske Bluestime giver sin første koncert i mere end 20 år med fuld original besætning.

Fra storbyens dybeste kældre, fra glemte og gemte loftsrum, fra udørkner for enden af grusveje, der fører lige ud i unævnelige sumpe, er disse 5 elementer blevet opsporet, fundet og med stort besvær lokket frem, for endnu engang at tage livtag med en musik så uhyggelig og utæmmet, at det eneste passende billede kun kan hentes i tiden før youtube som en åbenbaring af sved, smerte og THE BLUES.

The Sandmen, Christianshavns Bluesband, Looney Tunes, Nerve, The Law, Shuffle Kings og en masse performance art er det blevet til for medlemmerne i de mellemliggende år, siden de i midten af 80'erne spillede sammen første gang i en kold kælder i indre by. Nu som dengang er fokus rettet skarpt ind mod det skæve, det sære, det bøjede og det bulede. Og ser man på musikvalget afsløres da også fortolkninger af en sær blanding af kunstnere: Fra Tom Waits til Norah Jones, og fra Clutch til JJ Cale. Krydret med lidt Howlin' Wolf og MC5.

En enkelt fællesnævner er der dog. Det er rytmisk. Også instrumenteringen i ensemblet er utraditionel: Orgel, klaver, mundharmonika, træ- og messingblæsere samt marimba, er alle erstattet af harmonika, hvilket giver musikken et helt særligt præg af urban bondejodlen. Og så holder det prisen nede.

Al adgang foregår på eget ansvar.

Harmonika og sang:
Kim 'Jezus' Henriksen
Guitar og sang:
Stefan Moulvad
Sang og guitar:
Peter 'Bluestime' Petersen
Bas:
Jesper Tejstø
Trommer:
Tomas Bertelsen


Paulski & den Ny Verdensorden
Et unikt band på den danske scene. Med de umiddelbare betegnelser "Poprock med en skarp kant" og "Folk- Punk", er det usædvanligt i sin fortolkning af netop det. Vedkommende tekster med umiddelbar nerve og overraskende musikalske inspirationer, gør det til et længe ventet friskt pust i det mangfoldige udbud af musik i Danmark.

Musikken
Udgangspunktet er en slags rock, men blandingen består af så forskellige stilarter som tysk 80'er punk, SKA, arabisk "Raî", stadionrock, reggae og indie… Harmonikaen i orkesteret udfylder ikke den rolle, harmonikaer normalt har - her fungerer den nærmest som keyboard, med effekter osv. Men den er i høj grad det element, som forbinder rocken med forskellige World- stilarter. Med en guitarist, der kører de vildeste soloer i højt gear på en dybt solid bund af trommer og bas, skaber det en hidtil uhørt sound, som er enestående på disse breddegrader.

Sange og sangere
Med Mette Myr på leadvocal, undertiden suppleret af Kazio Kierpaul, i et intenst gribende foredrag af rå, men hjertelige, opvakte og vellystne sange, der i en ætsende fokusering på de lag i menneskelige og samfundsmæssige relationer, vi alle kender og hader at elske, beskriver det, mange før har forsøgt, men som få endnu har ramt med en sådan træfsikkerhed, som det her er tilfældet. Teksterne er på dansk, engelsk og tysk, og afspejler de følelser, man bliver ramt af i den galopperende virkelighed. Fælles er et element af desperation og snigende vanvid. Men med et strejf af humor. Fra det ydre til det indre og ud igen på den anden side. Paulskis kombination af stilarter og tekstunivers er hidtil kun hørt udført af enkelte eksperimenterede bands i San Francisco, Berlin og London. Bands, som var forud for deres tid.

Forvent det uventede
Den overraskende kombination af stilarter og inputs kreerer en fornemmelse af uforudsigelighed, der hensætter den overrumplede lytter i en uventet tilstand, der ofte kan afstedkomme ikke helt gennemtænkte reaktionsmønstre. Et unikt band, med en sylespids, skarp kant og en snert af galskab, tilsat en utilpasset grad af distance. Der er lagt i ovnen…

Medlemmerne er
Erik Rasmussen - guitar, backgr. vocal
Jesper "Gaf Gaf" Kirkbøl - trommer
Kazio Kierpaul - harmonika tilsat div. el-artikler, vocal
Mette Myr - leadvocal, percussion
Ole Kragh - bas

Se mere på