Arkiv

Print

Kjeld Lauritsens Hammond Organ 7

Fre 14 Okt KL 22:00 EntrÉ 60 kr
Billetter sælges i døren.2 Østerbromusikere, Basunisten Erling Kroner og Hammondorganisten Kjeld Lauritsen, boede længe dør om dør uden at dele andet end god italiensk kaffe.

I de sidste år af Kroners liv kom der imidlertid gang i et stærkt og intenst samarbejde, der bl.a. resulterede i gruppen "Hammond Organ 7" med Kjeld Lauritsen ved roret, men med stærke indsatser fra Kroner, både som musiker, komponist og arrangør.

Gruppen udgav i år en CD med Kjeld Lauritsens musik, og med bidrag af gruppens medlemmer. Desværre levede Erling Kroner ikke til at se udgivelsen af Cden.

Trods dette store tab spiller musikken videre, og nu kan dette band høres i Krudttønden på Østerbro på kulturnatten d. 14 Oktober kl. 22.

Som erstatning for Kroner medvirker Lis Wessberg på basun; også den eminente tenorsaxofonist Christina Dahl repræsenterer spindesiden i jazzen ved denne lejlighed.

2 unge talenter, trompetisten Peter Marott og Espen Laub von Lillienskjold på trommer garanterer at musikken swinger fra først til sidst.
Musikken er komponeret af bandmedlemmerne, og går lige fra smægtende ballader til medrivende funk og svedig blues.

Det hele styres af Kjeld Lauritsen ved det store Hammond Orgel med baspedaler og roterende højttalere.

Det bliver en festlig aften med massser af musik fra jazzens mange afkroge, lige fra swing og moderne til reggae og andre overraskende indslag.