Arkiv

Print

Carsten Dahl Experience

Jazz

Ons 12 Okt KL 20:00 EntrÉ 80 kr
Billetter sælges i døren.


En fri mand med stærke rødder

Pianisten Carsten Dahl er blevet kaldt "en af de mest originale begavelser i dansk jazz." Sådan var det vel ikke helt, da han for en god snes år siden dukkede op som en begavet instrumentalist, hvis rødder ikke mindst stak ned til omegnen af Bud Powell.

Men med sin alsidighed og ret konsistente veloplagthed (ikke mindst i triosammenhænge med Lennart Ginman / Thomas Blachman og Mads Vinding / Alex Riel), var Dahl også en musiker, der blev brugt i mange sammenhænge. Måske også for mange, for det var som om der inden i Dahl var en anden kunstner, der kæmpede for at blive sluppet fri. At dømme efter Carsten Dahls spil i de seneste år, både i ren solosammenhæng og i den kvartetform, som Unicorn Jazz denne oktoberaften præsenterer, er det nu i højere grad den mere intuitive og ikke altid formfaste musik, der ligger ham stærkt på sinde.

Men tag ikke fejl: Vi er langt fra den maniske og kakofoniske kværnen, der kendetegnede en del af det, vi i forrige generation kaldte for avantgardejazz eller 'free jazz', for musikken er fyldt med smukke melodier, lyrisk fornemmelse, dynamik og et indforstået sammenspil, som i de lykkelige øjeblikke (som på gruppens cd fra sidste år, "Humilitas") nærmer sig det telepatiske. Og at musikken kan netop dét, er selvfølgelig også et resultat af, at det er fire åndsbeslægtede, der her har fundet sammen, udover Carsten Dahl selv nemlig Jesper Zeuthen (altsax), Nils Bo Davidsen (bas) og Stefan Pasborg (trommer).

At disse fire musikere har fundet sammen, er en af de lykkeligste begivenheder i de seneste års danske jazz.

På grund af reparationerne i Copenhagen JazzHouse har vi fået husly på Krudttønden. Det er vi meget glade for.