Arkiv

Print

Sex på skrift
- erotikken i bøgerne

Lotte Garbers og Henrik List

Ons 09 Nov KL 19:30 Fri entrÉ
Ved dette års Kbh læser inviterer Øbro Jagtvej Bibliotek og Østerbro Bibliotek på to aftener i selskab med to forfattere, en litterær læge og en Kongelig skuespiller - alle med noget på hjerte om sex dengang og nu, på skrift og mellem linierne. Og så er der Mads og Nannas Sexshow - kun for unge.

Henrik List og Lotte Garbers
Forfatterne Lotte Garbers og Henrik List tør - som nogle af de meget få danske forfattere - skrive ærligt, realistisk og måske endda politisk ukorrekt om sex i deres litteratur.

De to har om nogen givet sex- og erotiklitteraturen et tiltrængt skud saft og kraft. Garbers' ti erotiske noveller i 'Prøverummet' ramte i 2009 et længe fejlernæret publikum og nåede på kort tid overvældende fem-cifrede salgstal, mens Lists hudløse noveller og intimt selvudleverende beretninger fra bl.a. de seksuelle undergrundsmiljøer fra København til Paris til Bangkok til Los Angeles har gjort ham til skurk for mange og helt for flere.

Henrik List, som senest i 2010 udkom med L.A.-rejse-essayet 'Scener fra Sunset Boulevard', læser fra novellesamlingen 'Pussyland', gonzo-rejsebogen 'Bangkok ladyboys' og sin store seksualpolitiske essaysamling 'Sidste nat i Kødbyen' fra 2007, som er udsolgt fra forlaget, men kan erhverves som e-bog.

Lotte Garbers har senest udgivet romanen 'Sicilien sitrer', men denne aften bliver vi i 'Prøverummet'.

Hvad de to tør, hvor andre tier - vil læge, forfatter og formand for Sex & Samfund, Christian Graugaard, prøve finde ud af i den efterfølgende samtale om tidens kvinder og mænd; den sex vi får, og den vi ikke får - derhjemme, på skrift, og mellem linierne.