Arkiv

Print

Lone/Hugo Band

Lone Selmer, Hugo Rasmussen, Christina von Bülow, Mads Hyhne

Ons 07 Dec KL 20:00 EntrÉ 80 kr Præsenteret af: Unicorn Jazz
Billetter sælges i døren.En dansk Selmer…..
Hvis det lyder en smule kryptisk, så lige en kort forklaring:

Et af de mest estimerede saxofonfabrikater er det franske Selmer. En lang række af jazzens førende saxofonister har igennem næsten 100 år benyttet det, uanset om det var sopran-, alt-, tenor- eller barytonudgaven (den sidste med det lidet smigrende tilnavn 'vandlåsen'.

Men den Selmer, vi skal høre ved Unicorns decemberarrangement er pæredansk, nemlig sangerinden Lone Selmer. Hun er en af de mange talentfulde sangerinder, som igennem det seneste dusin år er dukket op i det danske jazzmiljø med Rytmekons i bagagen. Men vi må også konstatere, at - og det har intet med talent at gøre - de færreste af dem har mulighed for udelukkende at hellige sig jazzen. Og Lone Selmer har da også været aktiv på adskillige populærmusikalske områder, men det er jazzen, der står hendes hjerte nærmest. Og at det er meget nær, viser hun ikke mindst på sin glimrende "When first we met".

En lang snak med bassisten Hugo Rasmussen om jazzstandards, indspilninger og yndlingskunstnere blev afsæt for et band, som uden klaver eller trommer rummer den intimitet, der lader Lone Selmers udtryksfulde stemme komme helt til sin ret. Og vi på vor side (som det vel stadig kan hedde) savner hverken tangenter eller slagtøj, når de to ovennævnte suppleres af altsaxofonisten Christina von Bülow (som altså også kan et og andet med en melodi, hvis der efterhånden skulle være tvivlere tilbage) og basunisten Mads Hyhne, hvis evne til (som til så meget andet) at ledsage sangere er helt suveræn.

Vi glæder os til at præsentere denne sjældent hørte sangerinde med kongenialt akkompagnement i et frisk bud på hvordan den store amerikanske evergreen-tradition også kan fortolkes.


Lone/Hugo Band

Featuring:
Lone Selmer (vokal)
Hugo Rasmussen (bass)
Mads Hyhne (basun)
Christina von Bülow (altsax)