Arkiv

Print

Channe Nussbaum & Spielniks
og Johan Olsen

jidpop

Fre 08 Jun KL 21:00 EntrÉ 100 kr
Billetter sælges i døren.


Erfaring er sexet!

Channe Nussbaum & Spielniks
kan i år holde 15 års jubilæumsfest på Krudttønden i København!

Gæst: Johan Olsen fra Magtens Korridorer og Pligten Kalder

Og hvis overskriften taler sandt, så bliver der tale om en ret sexet aften. For Channe Nussbaum & Spielniks er nemlig et yderst erfarent og sammenspillet foretagende, der har været på banen siden … ja rigtig gættet 1997!

"Erfahrung ist sexy" er titlen på en af sangene fra bandets seneste album "Alt und aggressiv". Sangene er stadig baseret på jidpop, men andre europæiske sprog har sneget sig ind i teksterne - flere af dem er decideret på tysk.
"Alt und aggressiv" fremstår mere bredt europæisk end orkestrets to foregående albums "Copenhagen Klezmer" (Feb. '97) og "Jidishe Mame" (Dec. '98)., der blandt meget andet blev rost for deres særegne skandinavisk/jiddishe tone. Se www.spielniks.dk

Der er lagt op til en særdeles varm aften med cabaretstemning og munter weltschmertz, og med Johan Olsen som gæstesanger kan det kun blive endnu festligere. Mon ikke vi også får en Pligten Kalder-sang, selvom Torben Steno denne aften ikke betjener sit Optigan-orgel men sin twangede Höffnerguitar!

Channe Nussbaum er i USA fremhævet som den væsenligste fornyer af den internationale jødiske musiktradition. Sammen med Spielniks viser hun hele registret af sit alsidige talent. Det vil sige: hendes ekstraordinære stemme, hendes sangskrivertalent og hendes originale og humoristiske sceneshow. Musikken har nok rødder i den jødiske folkemusiktradition, klezmer, men har siden starten bevæget sig mere i retning af det, der er Spielniks styrke: De spiller simpelthen, hvad der passer dem. Og det er faktisk en ret original sammenkogt sag bestående af rock, pop, jazz og cabaret.

Det danske orkester har spillet meget i udlandet bl.a. på festivaler og turneer i Sverige, Polen, Tyskland, Norge og Ungarn.

Channe Nussbaum & Spielniks
Channe Nussbaum: sang
Peter Jessen: klarinet
Jens Tolsgaard: harmonika
Torben Steno: guitar
Peter Nielsen: bas
Morten Krøgholt: trommer