Arkiv

Print

De Frivillige

En tragisk fængselskomedie af Lars Husum

Man 03 Sep - Lør 15 Sep entrÉ
Billetter sælges gennem billetten.dk


Det handler om overlevelse
Da ejendomsspekulanten Markus Føns bliver overfaldet i fængslet af tidligere forretningsforbindelser fra rockermiljøet, vælger han at gå i frivillig isolation. Her overtales han til at deltage i isolationsgangens lille fængselskor. I koret brydes den frivillige isolations monotoni i et fællesskab omkring højskolesangbogen, men Markus finder hurtigt ud af at der er meget snævre grænser for hvad man kan tillade sig i koret, hvor alle er lige, men hvor de der forstår og respekterer systemet mest åbenbart er mest lige. Det er et absurd mikrokosmos hvor højskolesange, Hammerslag, Thomas Helmig og den ugentlige besøgsdag er de faste omdrejningspunkter. Den tidligere finansfyrste kaster sig snart ud i en magtkamp om lederpositionen i fængselskoret, hvor kampen står om alt fra sangene, der skal synges, til tempoet de skal synges i.


PRESSEN SKREV

"En fængende tragisk fængselskomedie ... »De Frivillige« er både underholdende sjovt og berørende alvorligt. Analytisk skarp og poetisk bevægende ... Frederikke Aspöcks instruktion (som endda er en teaterdebut) er filmisk, levende, elegant og fyldt med sensibilitet overfor tekstens lag og nuancer ... »De Frivillige« er 90 minutters nonstop fornøjelse. Og man får rigtigt meget helt lyst til at det kunstneriske team fortsætter sammen og begår en ny forestilling."

Aarhus Stiftstidende


"...der er ikke én falsk tone i Lars Husums og Von Badens originale og underholdende fængselskomedie 'De frivillige' ... Det er ganske enkelt fremragende skuespil ... Så af sted til 'De frivillige'. Det er desværre ved at være sidste chance for at opleve Gellerupscenen, der synger på sidste vers. Det gør Von Baden forhåbentlig ikke. I så fald ville vi miste en vigtig og original stemme i det danske teaterliv."

Teateranmeldelse.dk


"Et humoristisk stykke med en meget velfungerende historie .. Von Baden leverer et virkelig godt stykke arbejde, og man bliver virkelig taget med i historien .. giver et godt grin og giver stof til eftertanke"

Beskrivelse: http://vonbaden.dk/VonBaden/Media/transparent.gif
Kulturkongen