Arkiv

Print

I MALTAGLIATI

TEATRET OM

Ons 19 Sep - Søn 23 Sep
ONS-FRE KL 20.00
LØR-SØN KL 17.00
EntrÉ 100 kr PENSIONISTER, STUDERENDE
OG UNGE UNDER 25 ÅR: 65 KR
RABAT VED MERE END 10 PERS.
Billetter sælges i døren.
Billetbestilling: 24 24 71 47


Teatret OM, egnsteater i Ringkøbing-Skjern Kommune, præsenterer i september den anmelderroste forestilling I Maltagliati for det københavnske publikum.

En gammel kvinde står i sit køkken og tilbereder en pastaret, I Maltagliati, til en gæst. I løbet af en formiddag genoplever hun sit liv igennem sang.

I Maltagliati er bygget op omkring en række kraftfulde, italienske folkesange og andre sange, som på enestående vis formidler almindelige menneskers følelser, længsler og drømme. I sangene høres jævne menneskers stemmer, når de synger om det, vores liv formes af: arbejde, kærlighed, kamp, fødsel og død.

Handlingen udspiller sig i to rum: det fysiske rum, køkkenet, hvor der laves pasta, og hvor kvindens eneste selskab er en radio, og et erindringsrum, hvor vi oplever kvindens liv i flashbacks, åbne for tilskuerens egen fortolkning.

Hovedparten af forestillingens tekster er af Beatrice Bugelli - en fårehyrde fra Toscana, som levede i 1800-tallet. Hun blev kaldt den analfabetiske poet og havde et særligt talent for at synge og improvisere på vers.

Derudover er der tekster af Haldan Rasmussen, Giacomo Leopardi og Nâzim Hikmet.

Store dele af musikken er komponeret af Sandra Pasini, suppleret med musik af H. Berlioz, J. Brahms, C. W. Gluck og italienske folkesange.


Se traileren for forestillingen her: www.youtube.com/watch?v=s9YfjSU-pK8

Pressen skrev
: "Kammerspil på italiensk. Sådan kan man kalde Teatret OMs forestilling I Maltagliati, som ved mandagens premiere blev modtaget med bragende bifald. Man skal ikke lade sig skræmme af, at Sandra Pasini's soloforestilling spilles næsten udelukkende på italiensk og gennem sange, for sange siger ting, som ord ikke kan sige. Musikken, hendes eminente kropssprog og fantastiske stemme, leder tilskuerne sikkert igennem et kvindeliv fortalt af en gammel kone, mens hun laver mad".
- Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Sprog: Dansk og italiensk.

Teatret OM er en international teatergruppe dannet i Rom, Italien, i 1989.
I 2006 blev Teatret OM egnsteater i den nuværende Ringkøbing-Skjern Kommune, med base i Ringkøbing.

Teatrets udtryk er visuelt, fysisk og musikalsk.

Teatret OM producerer teaterforestillinger, koncerter, installationer og parader for både børn og voksne, og har turneret med forestillinger og workshops i 18 lande på 4 kontinenter.

Mere information se også www.teatretom.dk